perjantai 30. toukokuuta 2008

Mohair unelmaa

Malli: DROPS pitsineuleinen bolero
Lanka: Garnstudion DROPS Vivaldi n. 80g ja Garnstudion DROPS Glitter vajaa 1 puola
Puikot: 3,5 mm, virkkuukoukku 3,5 mm napinläpien tekoon
Muu materiaali: Kaksi nappia Stockmannilta

Tulipa siitä hieno! Juuri sellanen kuin oli tarkoituskin. Onneksi valmistumisesta on jo jonkin aikaa etten enää edes muista miten tahmeaa mohair on neuloa ja kuinka hankalaa oli kun Glitter koko ajan kiertyi. Muuten oli oikein kiva malli neuloa, vaikka ruutupiirrosta pitikin seurata jatkuvasti. Tällä kertaa hihoistakin tuli sopivat, vaikka en muutoksia tehnyt. Vähän pelkäsin ettei reunasta tule ekalla kerralla hyvä. En jaksanut laskea silmukoita, tein vain fiiliksen mukaan. Onneksi onnistui koska mohairia ei ole kiva purkaa.

Boleroa tulen varmasti käyttämään paljon. Se on varsinkin kesällä kätevä kun tarvitsee jotain pientä lämittävää olkapäille. Ennen en ole tykännyt mohairista koska se jotenkin "paksuntaa", mutta bolerossa mohairia on juuri sopiva määrä. Ja vielä tuo Glitter piristää pintaa mukavasti.

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Lisää vauvoja

Kaveriporukassa on paljon vauvoja tällä hetkellä. On melkein aina "pakko" ottaa ilo irti ja tehdä välitöinä pieniä vaatteita.



Malli:
omasta päästä
Lanka: Drops Safran, ylijäämistön verran
Puikot: 3 mm

Tämä slipoveri oli ekoteko. Tein sen oman slipoverini jäämistöstä ja lankaa jäi vieläkin yli! Nyt voin siis olla kaverin pikkupojan kanssa samis, paitsi että tästä puuttuu keltainen. Valitettavasti pikkumiestä ei saatu mukaan kuvaan koska oli juuri untenmailla. Kuvan vaalea raita ei ole värivirhe vaan aurinko. Huomasin myös juuri että mittakaava puuttuu. No, kaikki kai sen tietää että vauvanvaatteet ovat pieniä ;)

Jotta pukeminen olisi helpompaa, laitoin toiselle olalle napit.



Käsitöitä on riittänyt myös toisella saralla. Olen ollut osan tästä keväästä yläasteella käsityönopettajana ja vääntänyt oppilaiden kanssa 50 hametta jokavuotista koulujenvälistä viestijuoksukilpailua varten. Hameet olivat siis huutosakkia varten, ei juoksijoille. Meidän kahdella kunniamaininnalla palkitut tytöt näyttivät tältä:



Lyhyt käsityönopettajan urani on kuitenkin jo ohi, viimeiset oppitunnit olivat tänään. Olen kuitenkin päättänyt että jos kypsyn täysin biologian ja maantieteen opettajana, vaihdan alaa ja opetan käsityötä. Ihanaa kun 11 tyttöä istuu ja puhuu mukavia samalla kun puikot kilisevät...

sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Mekkoja

Olen ihan villiintynyt neulemekkoihin, tässä joitain hienoja. Haluan ne kaikki ja nyt heti! Harmi vaan että mekoissa yleensä on aika suuri työ, mutta pitää aloittaa noista ilman hihoja niin ei kyllästy heti.

Ja sitten vielä tämä, josta löysin kuvan vain Jatan blogista. Vau! Eli nyt vain mekkoja neulomaan ja virkkaamaan, onneks kaikkiin löytyy ohjeet ja yhteen jo langatkin! :)

keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Kesävaatteita

Tapahtuu täällä minunkin puolesta jotain! Nyt kun viimeinen tentti on kirjoitettu ja Ruotsin matka tehty niin sain vihdoin kuvattua tämän valmiin teoksen.



Malli: Garnstudio 105-11
Lanka: Novita Butterfly, n. 250g
Puikot: 3,5 mm

Käytin siis eri lankaa kuin ohjeessa, koska kotona nurkissa oli jo kauan pyörinyt butterfly lanka jolle ei ollut tullut mitään käyttöä. En ole oikein koskaan tykännyt tästä langasta, tosi tahmeata neuloa ja harvoissa malleissa se näyttää hyvältä. Kuitenkin päätin nyt käyttää sen pois ja olen tulokseen melko tyytyväinen. Vaikka hihoista tuli jotenkin vähän liian kireät eikä sellaiset söpöt löysät kuin mallineuleessa on. Minulla on vain liian paksut käsivarret, koska jotenkin tämä ongelma toistuu aika monessa neuleessa.
Tein yhden koon isomman kuin normaalisti, koska tiheys oli pienempää kuin mallineuleessa ja osu se koko sitten ihan oikeaan, sopiva tuli! :)






Tykkään kuitenkin tosi paljon näistä kuvioista, ehkä niitä voi hyödyntää jossain tulevaisuudessa.



sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Söpöilyä :)



Kaveri sai viikko sitten pienenpienen tyttövauvan ja heti iski vauvakuume ja aivan ehdoton pakko saada tehdä jotain pientä. Mieleen muistui nämä tossut jotka olin nähnyt Vilman toteuttamana ja pdf tiedosto oli tietenkin lisätty kilometrinpitkään linkkilistaan. Tossut ovat pienet, mutta luulen että ne on näin aluksi jopa vähän liian isot. Tossut ovat kolmessa ensimmäisessä kuvassa kuvattu kynttilänjalassa ;)



Malli: Sartje's bootees (PDF-tiedosto)
Lanka: Novitan bambu, määrää en saa punnituksi, mutta sanoisin että hyvin vähän on aika hyvä arvaus
Puikot: 3 mm

Seuraavassa kuvassa hieman perspektiiviä pieneyteen. Kynttilänjalka kynttilän kanssa.



Viimeisessä kuvassa väri on ehkä parhaiten kohdallaan. Vaaleanpunaista se on, mutta kuitenkin ihan vähän lilaan päin murtuva väri.



Tossut valmistuivat nopeasti, neuloin ne jääkiekkomatsin aikana. Tosin tämä oli jo maanantaina ja sitten kesti ehkä vähän liiankin kauan saada napit hankittua ja tossut viimeisteltyä.