lauantai 28. kesäkuuta 2008

Ikioma babydoll dress

Kun näin Jatan blogissa tämän, päätin heti että pakko saada. Ensiksi piti tietenkin hankkia kirja ja langat, eikä langan väriä tarvinnut kauan miettiä. :) Ja tässä se nyt on.

Malli: Babydoll dress kirjasta Crochet me
Lanka: Garnstudion DROPS Muskat, melkein 700 g
Virkkuukoukut: 3.5, 4.0, 4.5, 5.0 mm

Helmaa tein kunnes lanka loppui. Kuitenkin siitä tuli vähän lyhyempi kuin mallissa, mutta ei se haittaa koska en olisi halunnutkaan pidempää. Nauhan ostin vasta kuvauksien jälkeen, joten ei kannata kiinnittää huomiota kuvassa olevaan, mökiltä löytyneeseen räsynauhaan.Muutoksia ohjeeseen tain aika paljon. Yläosasta tein noin 2 cm pidemmän, koska mittauksien mukaan nauha olisi tullut aivan väärään paikkaan. Aloitin yläosaa muuten ohjeen mukaan, mutta tein vähän omassa järjestyksessä. Helmaan tein enemmän mallikertoja kuin ohjeessa, koska arvasin tämän tekstin perusteella että helmasta saattaisi tulla liian kireä. Oikeeseen meni ja sopiva tuli. Kiitos vinkeistä 50 villapeikkoa! :)

Helmassa vaihdoin virkkuukoukun kokoa aina puoli mm isommaksi, ohjeesta poiketen. Suurimmalla koolla aloitin virkkaamaan suunnilleen lantion kohdalla.


Tämä on suuritöisin virkkaustyö minkä olen tehnyt, mutta tuli silti hyvä. Yleensä ei ekalla kerralla onnistu. Luulin että virkkauksen ansiosta mekosta tulisi paksu, mutta ei näin onneksi käynyt. Olen oikein tyytyväinen. :)

Koska tällä hetkellä tykkään tosi paljon mekoista tulen tätä käyttämään paljon. Lisäksi luulen että mekkoja tulee vielä jonkin verran lisää.

Seuraavaksi tai joskus syksyksi haluaisin tehdä tällaisen kirjasta Inspired to knit. Kirja tippui postilaatikosta pari päivää sitten ja on täynnä aivan ihania neuleita.

tiistai 24. kesäkuuta 2008

Uusia kujeita

Tilasin kaksi kirjaa.Oikeanpuolinen oli alkuperäinen suunnitelma, hyviä lahjoja pienille, mutta kun vahingossa löysin tuon toisen niin vierestä kuului käsky että se pitää saada! Haluaa työpöydälle ja kavereille lahjaksi, uppoaa kuulemma täysillä suurimmalle osalle heistä. Yritin myös josko tuleva mieheni opettelisi virkkaamaan, vai tarkoittaako tämä sitä että minä olen kone johon syötetään tilaukset. Päädyimme valitettavasti jälkimmäiseen.

Olen myös pika-aikuistunut (vaikka tilaamani kirjat eivät ollenkaan vihjaa siihen suuntaan). Valmistuin yliopistolta ja seuraavana päivänä ostettiin oma koti.

sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Valmiina kesän häärupeamaanMalli:
Moda 2/2008
Kangas: ryppytafti ja sifonki


Mekkoja roikkuu vaatekaapissa aivan tuhottoman paljon. En ole tainnut ostaa melkein yhtään juhlavaatteita, vaan aina on ommeltu itse. Kesän häärupeamaa varten oli kuitenkin aivan pakko saada uusi mekko :) Malli löytyi Modasta ja varmaan ensimmäistä kertaa en muokannut kaavaa kuin ihan vähän. Muokkaukseni olivat vain pidennyksiä, niin ylä- kuin alaosassakin. Kaavojen mukainen pituus ei oikeastaan koskaan riitä minulle. Yläosaa olisin voinut pidentää vielä vähäsen.Koska olin tänä keväänä koulussa käsityönopettajan niin oli pakko ottaa työpaikasta kaikki irti. Koulussa on kirjontakone!!! Aivan sairaan mahtavan hieno laite. Olin aivan haltioissani kun kerrankin oli aikaa oppilaiden ollessa kesälomalla, hieman kokeilla konetta. En kyllä haluaisi moista konetta kotiin, muuten olisi kaikissa vaatteissa aivan tuhottomasti kirjailuja, eikä se olisi enää niin kaunis näky... Mutta kone oli siis mahtava jos se ei vielä tullut kaikille selväksi. Siinä sitä vain ensin valitsi mitä siihen halusi ja sitten istui ja katsoi kun kone ompeli itsekseen. Oli oikeastaan melkein aika tylsää. Pidemmittä puheitta, tässä kuitenkin tulos:Laukkukin oli pakko saada, joten tein siihen samoista väreistä omanlaisensa kirjailun.Kesän ensimmäiset häät olivat Hämeenlinnan lähellä ja oli aivan pakko juosta Villa Mokkaan kun oli kerrankin mahdollisuus! Olen niin monta kertaa kuolannut Mokkasukka lankaa, joten sitä oli saatava. Päädyin kuitenkin vain kahteen vyyhtiin. Itselleni ostin Samantha-väriä ja äidille syntymäpäivälahjaksi Gaby-väriä. Nyt pitäisi vielä löytää jokin kiva sukkamalli. Saa ehdottaa jos tulee jotain mieleen :)

maanantai 9. kesäkuuta 2008

Luontohetkiä

Kävin Kuhmossa kuvausreissulla. Oli aivan mahtavaa! Pyydän valmiiksi anteeksi niiltä jotka haluavat nähdä vain käsityöaiheisia asioita, tässä nimittäin pieni (tai siis käytännössä suuri) annos luontokuvia.Kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla niitä. Ylhäältä vasemmalta oikealle: metsäkorte, majavan järsimä koivu, kekomuurahainen koivun lehdillä, käpytikka, vielä tunnistamaton perhonen, karhu (!!) ja ahma (!!).

Paljon muutakin on tapahtunut. Osa on saatu valmiiksi ja osa on kesken. Käsitöiden rintamalla tuo viimeisin pätee vallan mainiosti.


Gradu on valmistunut! Kuva on pikkusiskon maalaama, ihanaa kun on kauniskantinen gradu :)

Niin ja ne keskeneräiset; ompelua ja neulomista on meneillä.