tiistai 21. lokakuuta 2008

Tällä kertaa sukat

Sainpas valmiiksi nämä ihanat sukat, eikä mennyt kuin puoli vuotta! Jotenkin en vaan tykkää sukkien neulomisesta, enkä ainakaan pitkävarsisista. Kuitenkin haluan niitä lisää.Malli: Vilman Södera-sukat
Lanka: SandnesGarn Sisu
Puikot: 2,5 mm
Muuta: 6mm:n satiininauha Stockmannilta


Malli oli ihanan aivokuollut, sopi hyvin bussi- ja luentoneulomiseen, enkä sitä sitten juuri muualla tehnytkään.. Pitää varmaan seuraavalla kerralla valita jokin kiinnostavampi malli, jos vaikka saisi valmiiksi vähän ripeämpään tahtiin.

Kiitos Vilmalle vielä todella hyvin ja selkeästi kirjoitetusta ohjeesta! Muutoksia en tehnyt muuta kuin vähän enemmän mallikertoja.Oli muuten ensimmäiset sukat jotka neuloin kärjestä aloittaen ja oli paljon mukavampi tapa kuin päin vastoin. Taidanpa vaihtaa sukan neulomistapaa.

Muuten sukat ovat aivan ihanat. Tulee varmaan pidettyä paljon!


perjantai 17. lokakuuta 2008

Tangled yoke cardigan

Neule on valmistunut! Olen kerrassaan ylpeä kun olen saanut neuleen tähän pisteeseen. Viime aikoina on ollut aivan hirveä viimeistelyplääh. Parasta uudessa neuleessa on kuitenkin se että olen tyytyväinen siihen :)Malli: Tangled Yoke Cardigan, IK 2007
Lanka: Novitan Bambu
Puikot: 3,5 mm, resoreissa 3 mm
Napit: NappitalostaOnnistuin mielestäni löytämään söpöt ja sopivat napit.Neuleesta tuli aivan täydellisen oikean kokoinen :) Kerrankin. Novitan bambun kaappasin Menitan alelaatikosta, joten neule tuli aivan älyttömän halvaksi. Tiheys sopi vielä aivan nappiin. Ja bambun voi vielä pestä 60 asteessa, joten sen saa kutistettua takaisin jos tuppaa venähtämään. Tein vain pieniä pituusmuokkauksia ohjeeseen. Neuleesta olisi tullut napapaita ja hihoista aivan liian lyhyet jos olisin neulonut ohjeiden mukaan. Hihoihin olisin voinut neuloa vielä pari senttiä lisää. Nappilistan taakse ompelin satiininauhan, kesti kauan, mutta oli toivottavasti sen arvoinen.Ihanaa kun on uusi neule, mutta jotenkin vuodenaikaan ehkä hieman väärä. En varmaan KOSKAAN pääse siihen rytmiin että saisin neuleet valmiiksi oikeaan vuodenaikaan. Mukavaa että minulla nyt on oikein ihana kevätneule ;)

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Lahjoja ja suunnitelmia


Lauantai iltana olin menossa synttärijuhliin ja aamulla sitten huomasin että pitää keksiä joku synttärilahja. Olen aina sitä mieltä että ihmisillä on liikaa (turhaa) tavaraa, joten päätin tehdä lapaset ja vielä tyhjentämällä lankavarastoja. Langan piti tietenkin olla paksua, koska aika oli vähissä. Käytin sitten lankaa, jonka Elli toi tuliasisena Islannista kolmisen vuotta sitten.
Malli: Oma
Lanka: ÍSTEX Álafoss Lopi n. 80g
Puikot: 6,0 mm


Viime aikoina olen ommellut aika paljon erään tanssiryhmän vaatteita. Niistä ei ole vielä otettua kuvia, mutta tulossa on. :)
Ompelupuolella on seuraavaa tiedossa. Kankaat on perhetutulta saadut verhoiluliikkeen ylijäämiä. Niistä tulee toivon mukaan hyviä, tukevia kasseja. Olen aika innoissani. :)

Pahoittelen kuvien laatua. En omista kameraa joten kuvat ovat kännykällä otettuja..

tiistai 7. lokakuuta 2008

Tahtoo kanssa...

...omat Chevalierit siis. Oltiin siskon kanssa kummatkin linkitetty ohje, eikä tiedetty toistemme aikeista. Ensimmäinen kuva kuvaa ehkä tämänhetkistä tilannetta blogin suhteen. Kovasti olisi halua tehdä, mutta samalla aika on kovin kortilla. Nolottaa siis hieman kun en ole päivittänyt pitkään aikaan.Malli: Tikrun suunnittelemat Chevalier lapaset (pdf)
Lanka: Novitan 7-veljestä
Puikot: 3,5 mmTein lapaset vain yksinkertaisella langalla joka löytyi kaapin kätköistä. Oli mahtava projekti, lankaa jäi vain joitakin metrejä. Minulla on aika pienet kädet ja pidän ns. sopivista lapasista, en siis halua että ne ovat kauhean suuret. Lyhensin myös mallikertaa lopusta ja pituus menikin aivan nappiin. Tein toisen lapasen pienet kiekurat peilikuvana (näkyy parhaiten ensimmäisestä kuvasta). Olen tietyissä ajoissa niin pedantti että halusin niistä peilikuvat ettei kummassakin kädessä ole samanlaista lapasta ;)

Lapaset olivat välityö. Kävin työmatkalla (en tiennyt että opettajat pääsevät työmatkalle!!) Brysselissä ja tarvitsin matkalle pienen kätevän neuleen. Matka oli oikein rentouttava ja viralliselta nimeltään se olikin opintomatka.Isompi työkin on jo pois puikoilta. Pitäisi varmaan palkata joku (sisko) päättelemään ja viimeistelemään niin että saisin työt edes joskus ihan valmiiksi....