perjantai 23. tammikuuta 2009

Palmikkopipo

Joululahjojen tilitys jatkuu edelleen... Nuorimmalle pikkusiskolle tein pipon. Hän oli syksyn aikana maininnut pitävänsä palloista, joten niitähän oli pakko laittaa :)Malli: oma, palmikot ideoitu Kauneimmat neulemallit kirjasta
Lanka: Menitan vyyhteetön mohair, kaapista löytynyt jämä
Puikot: 3 mm (kai)

Siitä tuli ihan kiva, siskokin on sitä käyttänyt. Pipon väri piristää ja sopii hyvin vaaleanharmaaseen takkiin. Loppuun tein hieman kavennuksia, mutta jätin kuitenkin isot palmikot jäljelle ja vedin sitten loput silmukat vain suppuun.Huomenna lähdemme Auran kanssa Tallinnaan ja lankahamstraus on suurena vaarana ;) Onko vinkkejä hyvistä kaupoista Karnaluksin lisäksi?

maanantai 19. tammikuuta 2009

Ilmoitusasiaa..

Pakko vähän päästä hehkuttamaan kun mun Winter Wonderland Coat on päässyt Raveltämöön Winter Wonderland Coatin edustusneuleeksi! :) Olen erittäin otettu tästä hienosta tapahtumasta.

Lisättiin myös tuohon sivupalkkiin profiilikuva meistä bloginkirjoittajista. Kuva on otettu joskus 80-luvun toisella puoliskolla meidän mökiltä. Se aiheuttaa vieläkin paljon hupaisia naurunhetkiä. :) Jos joku ihmettelee mitä mä syön, niin se on raparperia.. Naminami.

lauantai 17. tammikuuta 2009

Pikkuinen musta leninki

Tämä tekele valmistui jo joulujuhliin, tälläkin kertaa ajoissa, eli saman päivän aamuna kuin itse juhlat. :) Uusi leninki oli pakko saada, kun kaikki vanhat olivat yhtäkkiä liian isoja.Malli: Moda 6/2008, kahden mallin yhdistelmä ja oma muokkaus
Kangas: Morsiussatiini
Muuta: 6mm satiininauhaa, rigilenauhaa ja piilovetoketju

Mallissa oli erikseen hame ja toppi, yhdistin siis ne leningiksi ja tein topin takaosaan ihan oman muokkauksen. Halusin selästä tosi avoimen. Keskiosassa on rigilenauhaa pystysuunnassa, kaksi edessä ja kaksi takana. Vetuketjua ei alkuperäisessä ollut, joten laitoin piilovetoketjun sivuun.

Kangas on kivan paksua ja tukevaa. Ompeleminen oli helppoa, mutta silittäminen oli erittäin hankalaa.Olen leninkiin tosi tyytyväinen ja tulen varmastin käyttämään paljon erinäköisissä juhlissa. Tällaisille on paljon käyttöä, eikä ainakaan kenelläkään ole samanlaista. :)

maanantai 5. tammikuuta 2009

Vohvelisukat

Välipäivinä olen käyttänyt vohvelirautaa. Valmistui sukat jotka ristin heti vohvelisukiksi.Malli: Snicket socks (Ravelry linkki)
Lanka: Mokkasukka, väri Samantha 60 g
Puikot: 2,5 mm
Sukat aloitin jo kovin kauan aikaa sitten... Sukat olivat siis tauolla, mutta välipäiviksi tarvitsin jotain nopeata ja suhtkoht aivotonta. Löysin sukat uudestaan ja valmistuivat ihan hujauksessa. On se tyhmää jättää neuleet lojumaan, mutta joskus ei vain innosta.

Tein tiimalasikantapään ensimmäistä kertaa ja sen kyllä huomaa. Kauhea reikärivi kun en tajunnut kiristää tarpeeksi. No, tulipahan kokeiltua ja todettua että kyseinen ei ehkä oikein sovi omaan jalkaan kun on korkea lesti. Kauhea kiristys ja irvistys. Kärkiin tein pienen muutoksen; jatkoin kuviota hieman pidemmälle niin ettei se lopu ihan töksähtäen.Eräässä blogissa on ollut puhetta miksi sukkia pitäisi pingottaa. Tässä voisi olla hyvä syy:Ovat aika makkarat ;)

lauantai 3. tammikuuta 2009

Joululahjoja ystäville

Tässä on ystävilleni tekemät joululahjat. Yleensä en ole ystävieni kanssa vaihdellut lahjoja, mutta tänä vuonna iski kauhea antamisen halu.Malli: Käsillään blogista Paraphernalia (pdf)
Lanka: Schoeller+Stahl, Fortissima socka, alle 100 g
Puikot: 2,5 mm

Nämä sukat oli kyllä hauskin joululahja tehdä. Ihana malli ja sopivasti palmikoita, niin että oli kuitenkin nopea tehdä. Lanka on ostettu halvalla Tallinnasta, taisi tulla hamstrattua 14 kerää. :)

Toiselle ystävälleni tein lapaset, koska hän vihjaisi että oli sellaisille tarvetta.Malli: Oma, palmikko täältä (pdf)
Lanka: DROPS Alaska, alle 100 g
Puikot: 6 mm
Siitä asti kun näin VK Spring/Summer 2008, olen himoinnut tuota palmikkoa. Keksinpähän sille käyttöä. :)