sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Lisää pukkaa

Täällä on oltu oikein ahkerana. Tai oikeastaan kaikki valmistuu samaan aikaan..

Tarvitsin "perusneuleen", mutta ei nyt kuitenkaan ihan sellaista tullut, vaan tuli tällainen. Perusneuleita on vaan niin älyttömän tylsä tehdä.Malli: Slant Cable Jacket, VK Fall 2008
Lanka: Novita Luxus Cloud, n. 650g
Puikot: 4 mm

Muuta: Napit Stockalta

Lanka oli mukava uusi kokemus, kiva kun Novita vähän panostaa parempiin lankoihin. Tässä on siis 65% villaa ja 35 % bambua. Todella ihana päällä ei liian lämmin, vaan just sopiva!
Ostin langat syksyllä Tallinnasta ja oli siellä 30% halvemmat kuin Novitan liikkeessä. Aika hurjaa.

Muutoksia en tehnyt enempää kuin erilaisen napitusjärjestelmän. Tämä oli todella mukava neulekokemus, oikea inspiraation lähde. Olen kyllä ihan palmikkohullu, jos joku ei ole sitä jo huomannut. :)Minulla on aina kauhea ongelma kauluksien kanssa enkä saa niitä oikeen koskaan onnistumaan. Tämäkin tuli purettua ja laitettua uudelleen mutta ei kuitenkaan oikein tyydytä.
Tykkään todella paljon tästä neuleesta (kauluksesta huolimatta), rento mutta kuitenkin siisti ja erikoinen. Eipä tässä sen kummempaa, annan kuvien puhua puolestani. :)


keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Wihdoin Wilhelmiina!!

Tätä on kyllä odotettu!Malli: Nejan suunnittelema Wilhelmiina
Lanka: DROPS Alpaca 350 g
Puikot: 3 mm

Siis huh mikä urakka ja mitä purkauksia! Meinasin jo luovuttaa tuossa alussa, mutta onneksi jaksoin sinnikkäästi loppuun asti koska tulos on aivan täydellinen! :) Kiitos Neja!!

Eli näin se meni. Aloitin neulomaan innoissani (en mitannut enkä tehnyt mallitilkkua, hmpf). No pääsin kainaloon mikä oli aikamoinen urakka monien palmikoiden takia (siis tuosta rinnan alta aloitettiin). Liian pieni! Eikun purkaukseen, paitsi kolme ensimmäistä kerrosta. No sitten lisäsin reilusti silmukoita kainalon alle ja neuloin koko yläosan. -> kokeilemaan. Liian lyhyt! Taas purettiin, mutta tällä kertaa "vain" kainaloon... Kolmas kerta toden sanoo, eli tällä kertaa onnistuin. Loput meni sitten ihan hyvin, enkä luultavasti olisi kestänyt jos olisin joutunut purkamaan tuota hameosaa.

Muutoksia tein noiden edellä mainittujen lisäksi jonkin verran. Tein pienemmät puhvit ja en lisännyt niin paljon silmukoita hameosaan kuin ohjeessa. Tai oikeestaan olin jo aluksi järkevä ja ajattelin että 4-5 kerroksen välein lisääminen on liian usein jotein aloitin lisäykset 5 kerroksen välein. Vähän matkan päästä totesin että silmuikoita tulee aivan liika ja sitten jatkoin lisäyksiä 6 kerroksen välein ja sitten jonkin ajan kuluttua lopetin lisäykset kokonaan. Lisäksi jätin kaula-aukon virkkauksen pois.Muuten aivan mainio työjärjestys, ei yhtäkään ommeltavaa saumaa! :) En oikein tiedä mikä niissä ompeluksissa aiheuttaa ahdistusta, mutta vissiin en ole ainoa...Ja jos joku ihmettelee, niin on jo ollut pari päivää käytössä ja on NIIIN IHANA! Vaikka sukkahousut oli ihan vihreitä palluroita täynnä käytön jälkeen... heh.

Tämän neuleen opetus: tee mallitilkku. (Vaikka luultavasti oon niin laiska etten niitä kuitenkaan aina
jaksa tehdä...)

sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Pieni takki vauvalle

Kaveri sai tyttövauvan ja oli ihan pakko saada tehdä pikkuinen takki vauvalle.


Lanka: Novita Florica
Puikot: 3 mm
Lanka on varastosta löytynyttä jämää, ja koska takki on tytölle oli pakko laittaa vaaleanpunaiset napit. Neulominen kesti yllättävän kauan palmikoiden takia, mutta sainpa suuuuren urakan valmiiksi. :) Olen oikein tyytyväinen tulokseen ja toivottavasti takille löytyy käyttöä.