tiistai 28. heinäkuuta 2009

Myöhästynyt bolero

Häiden alusviikko oli kiireisempi kuin luulin ja siksi bolero myöhästyi. Pidin kuitenkin kiinni lupauksestani ja sain kuin sainkin tämän valmiiksi vielä kesän aikana.Malli: I do, Jody Pridal, Knitty Spring 2005 (ravlery)
Lanka: Alvitan Silkid, 40 g
Puikot: 4 mmHihoja muutin sen verran että en tehnyt leveitä lärpäkehihoja, olisivat häirinneet minua aivan suunnattomasti. Alkuun tein 48 silmukkaa ja aloitin sitten levennykset 6. mallikerran jälkeen. Bolerosta tuli ihan höyhenenkevyt, painoa vain 40 g! Silkid lanka (70 % mohairia ja 30 % silkkiä) on ostettu Tallinnasta ja oli aika ihana tuttavuus; halpaa, hyvälaatuista, kevyttä eikä liian karvaista.Vaikka tämä bolero onkin aika riepu lämmittää se oikein mukavasti. Syyskuussa olisi yhdet häät, ehkä sen voisi laittaa sinne että tulee ainakin jotain käyttöä. Kuvissa päällä oleva kesämekko on muuten Japanista. Tämä tyttö kävi siellä muttei ehtinyt yhteenkään lankakauppaan (!!) kun kyseessä oli kuoromatka.Itse ristin boleron uusiksi. "I did" nimi sopii paremmin kun häät menivät jo ;)

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Razor Elli

Muistatteko tämän viime kesältä? Jos ette, niin ei se mitään, tuli nimittäin purkutuomio ja sen seurauksena nuudeleita. Lanka on varmaan kihartuvinta, johon olen ikinä törmännyt. Ei siis auttanut muu kuin kastella ja roikottaa.Uutena tuotoksena syntyi toinen kesätoppi, joka osoittautui paljon paremmaksi kuin ensimmäinen yritys.Malli: Razor Cami, Katie Marcus (ravelryssä)
Lanka: Drops, Cotton Viscose 180 g
Puikot: 3,5 mm

Tekeminen oli kovin nopeaa ja mukavaa. Lanka luisti kuin mikäkin puikoilla, joskus siis vähän liiankin kovaa. Koko oli juuri sopiva, tein yhden 12 s mallikerran ylimääräistä ja kainalot tein Villilanka blogin erinomaisten ohjeiden mukaan. Kuvausta ennen tuli kuitenkin kiire, en ehtinyt ommella olkaimia kiinni, enkä tietenkään olisi voinut tehdä sitä hyvissä ajoin samalla kun päättelin langanpäät... Hakaneulasysteemi paistaa siis seuraavassa kuvassa.Valo oli siis loppua (siksi kiire), satoi vähän ja tuuli jo aivan hurjasti.Pitihän sitä hullutellakin vähän, seuraavassa Elli Maija Poppasena :)

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Kesätoppi

Alunperin suunnittelin tästä langasta topin jollekin ihan muulle, mutta minulle siitä toppi kuitenkin tuli ja hieno sellainen :)Malli: #13 Leaf tank, VK spring/summer 2008 (ravelryssä)
Lanka: Novita Bambu, 150g
Puikot: 3,5 mm

Lankaa jäi kolmannesta kerästä kyllä yli, mutta punnittuna toppi painoi tasan 150 g. Eli ilmeisesti yhdessä kerässä on hieman enemmän kuin 50 g.. Muutoksia en ohjeeseen tehnyt, paitsi että nuo kaksi silmukkaa yhteen tuossa pitsikuviossa topin alaosassa tein vahingossa väärinpäin. Mutta ei se mitään. :) Ja pidensinhän minä sitä vähän, sekä itse toppiosaa että noita olkahihna-letti-juttuja. Ohje oli kaikin puolin helppo eikä aikaa kulunut turhan kauan.

Lankana tuo Bambu on uusi tuttavuus ja varmasti tulen tekemään siitä jotain jatkossakin. Tosi kevyt neuloa ja ihana tuo neulepinta!Hyvä että tämä valmistui näin aikaisin, että ehdin vielä kesällä käyttää, koska jos joku on huomannut täällä ei yleensä olla niin aikaisin liikkeellä. Kröhöm. :D Tosin nyt olen jo suunnittelemassa syksyneuleita, kerrankin ajoissa! Vielä taitaa kuitenkin yksi kesäneule valmistua. Siitä varmaan sitten seuraavalla kerralla.