tiistai 11. elokuuta 2009

Pitsihame

Ihastuin oitis kun näin Lene Holme Samsöen Nederdel -hameen. Ja sehän oli sitten pakko saada. Ja kiva siitä tulikin :)



Malli: Nederdel/Lace Tiered Skirt, Lene Holme Samsöen kirjasta Feminin strik (ravelry)
Lanka: Novita Bambu, 250 g, ja Novita virkkauslanka, hyvin vähän
Puikot: 3,5 mm
Virkkuukoukku: 1,75 ja 1

Onnekseni kirja oli jo julkaistu ruotsiksi ja se löytyi vielä lähellä olevasta kirjastosta! Kipitin siis sinne kiiren vilkkaan ja sain kirjan heti käsiini :) Siitä alkoi sitten langan metsästys. Pari vaatimusta oli; tumma väri (jotta kurvit eivät loistaisi ylenpaattisesti), kohtalaisen kevyt ja ei merseroitua kiiltävyyden takia. Mieleistä lankaa joka täytti kaikki vaatimukset ei kuitenkaan löytynyt. Tyydyin kovin riskialttiiseen kokeiluun ja tulos oli seuraavanlainen:



Ostin Novitan bambua vaaleanpunaisena (halpa poistoväri...) ja neuleen valmistuttua värjäsin sen ruskeaksi ihan tavallisella pesukonevärillä. Hieman jännitti, mutta hyvin onnistui ja lopputulos on jopa tasainen!




Ihania yksityiskohtia hameessa on mielestäni useampikin. Virkatut reunat piristävät kivasti ja yllä olevassa kuvassa edellisen lehtikuvion kärjet muodostuvat seuraavassa kuviossa. Tätä en huomannut neuloessa vaan vasta käytössä. Hame on siis ollut jo ahkerassa käytössä, valmistui noin 3 viikkoa sitten. Hameen tein pituutta lukuun ottamatta ohjeen mukaan, taisin lyhentää n. 6 cm kun ohjeen kuvissa hame näytti aika pitkältä.



Vaikka olen kesän aikana ollut jopa ulkomaanmatkoilla lämpimässä, en juuri ole ruskettunut. Kalpeanankeaa pärstääni ei siksi oikein näy näissä kuvissa. Tumman pitsikuviollisen hameen kuvaaminen ilman suoraa auringonvaloa ei oikein tuottanut tulosta.