torstai 25. helmikuuta 2010

Lämmitystä

Minäkin tarvitsin lämmitystä tähän kylmään talveen. Tällä kertaa päätin sitten tehdä ihan kunnon varusteet, jolla pysyy lämpimänän säällä kuin säällä.



Malli: Kaulaliina ja pipo
Lanka: Schoeller+Stahl Filzi 400g
Puikot: 8 mm


Pipoa muutin hieman, eli en vaihtanut mallineulosta kuin ohjeessa käskettiin, enkä tehnyt piposta niin pitkää. Kaulaliinassa taisin seurata orjallisesti ohjetta. Ei kyllä mennyt kauaa! Ja nämä myös valmistuivat silloin kuin kovat pakkaset alkoivat. Eikä nyt, kun ne ilmeisesti kohta loppuvat ;)



Tykkään tosi paljon! Näihin on ihana uppoutua kun on kunnon viima!

Lisäksi tarvitsin pikaisesti hiihtohanskojen sisälle sormikkaat, koska tämä viikko olemme Saariselällä ja luvassa oli kylmiä hiihtosäitä. Mikä tähän tarkoitukseen olisi parempi kuin jämälankojen käyttö! Raidoitusta riitti vain yhteen sormeen, ja hyvä niin, koska päättely olisi muuten ollut hieman ilkeetä!

Jos kaksinkertainen pipo ihmetyttää, niin kylmä on. Vaikka tänään oli kyllä ihan luksusta, vain -13 astetta!



Malli: Omasta päästä, 50s
Lanka:
Schoeller+Stahl Fortissima Socka (punainen) 15g, Sandnes Garn Sisu (ruskea) 15g
Puikot: 2,5 mm


Sormikkaat valmistuivat käteväsi 6 tunnin odottelussa Rautatientorilla. Eipä käynyt aika tylsäksi ja sainpa sormikkaat ajoissa valmiiksi. :)

Ja vielä vähän fiiliskuvaa Kiilopäältä. Oli hienoa!

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Kaapelibolero vol 2

Työkaveri ihastui aikoinaan oitis kaapelibolerooni ja meinasi melkein viedä sen päältäni :) No, lupasin sitten tehdä hänelle oman, joka valmistui aika pitkällä viiveellä. Tätä neuletta neulottiin lähinnä opekokouksissa ja se asui koululla kunnes spurttasin ja otin tekeleen joululomaksi kotiin.



Malli: Norah Gaughanin Cabled Bolero, VK talvi 06/07 (ravelry-linkki)
Lanka: Lane Cervinian Mambo, n. 430 g
Puikot: 4,5 mm
Napit: omasta kätköstä

Bolero on tehty matkimalla edellistä omaani. Tein samat muokkaukset ja neulominen ei ollut yhtään niin jännää kuin viimeksi. En selvästikään ole tehty tekemään samoja neuleita uudestaan. Viimeksi kuitenkin meinasin heittää boleron metsään, kun se ei istunut takaa ja oli muutenkin aluksi hassu...



Ei se bolero valmistunutkaan joululomalla vaikka otin spurtin... Langat ostin viime elokuussa kun kävimme siskoporukalla Tallinnassa. Kävi kuitenkin hassusti sillä lanka loppui kesken, vaikka olin ostanut sitä kerän enemmän kuin edelliseen. En nyt oikein tahdo ymmärtää, mutta kai lanka oli sen verran paksumpaa että sitä kului siksi hieman enemmän. Kaulus ja alahärpäke jäi jäljelle, joten lankaa oli pakko saada lisää. Otin sitten reippaasti yhteyttä Karnaluksiin ja kysyin josko lähettävät tilauksia myös Suomeen. Hyvinhän se onnistui ja palvelu oli aivan mahtavaa! Satuin vielä saamaan samaa värierää kuin mitä olin elokuussa ostanut :) Paketin mukana tuli tietenkin tilattua vähän muutakin; pikkuisen lankaa tuleviin projekteihin ja lähes 15 puikot (eivät olleet kaikki itselleni). Paketti painoin noin 600 g ja oli siis ihan laatikkona lähetetty. Kuitenkin postimaksu oli aivan naurettavan pieni, joten kannatti ehdottomasti tilata (kun tiesi mitä tarvitsi) eikä lähteä lahden yli seikkailemaan.



Työkaveri tykkäsi todella paljon omasta bolerostaan ja laittoi sen heti seuraavana päivänä päälle. Napit menevät myös hänellä kiinni, mutta piti sitä mieluummin näin :) Bolero valmistui juuri ja juuri niin että minäkin ehdin nähdä sen yhden päivän ajan käytössä. Nyt ollaan nimittäin hiihtolomalla ja heti perään alkaakin mahaloma.

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Talven lämmikkeitä

Talvea varten on valmistunut vähän sitä sun tätä lämmikettä. Ensimmäinen ei lämmitä kauheasti, mutta on kiva kuitenkin.



Malli: Evelyn A. Clark, Swallowtail Shawl (ravelry)
Lanka: Ilun Kainuunharmas huivilankaa, väri hilla, n. 50 g
Puikot: 4 mm

Lankaa on aivan pakko hehkuttaa! Se oli IHANAA, taivaallista ja erityisesti miellyttävää neuloa. Ohutta, mutta kuitenkin siinä on asennetta (eli rouheutta). Lankaa kului vain noin puolet, joten lopuista pitää ehdottomasti keksiä jotain. Normaalisti käytän huivia kietaistuna kaulan ympärillä. On juuri sopivan pituinen ja kokoinen tähän tarkoitukseen.



Kivalle ja lämpimälle pipolle oli tänä talvena akuutti tarve. Halusin jotain hieman hienompaa lankaa (eli kalliimpaa), tosin en tiedä olenko niin tyytyväinen valintaani. Pipo on kaikesta huolimatta ollut kovassa käytössä.



Malli: Tikrun Side Cable Hat (ravelry)
Lanka: Dropsin Silke Alpaca, 90 g
Puikot: 5 mm


Langan väri ei oikein pääse oikeuksiinsa, aurinko oli mennyt jo pilveen ja muuten kovin lämmin liila on hyvin kylmän näköinen. Piposta tuli hieman iso ja siksi se valuu helposti silmille. Mietin josko purkaisi ja neuloisi uusiksi. Toisaalta hiukset eivät lässähdä yhtä paljon jos pipo on hieman iso.



Miehelläkin oli pipopula. Edellinen paksumpi on kadonnut, joten paukkupakkasten aikaan oli pakko saada uusi. Halusin tehdä jotain hauskempaa kuin vain perusperuspipoa, joten tein seuraavanlaisen:



Malli: Villapeikon Mustikka (ravelry)
Lanka: Novitan Aino, alle 100 g
Puikot: 4,5 mm


Malli oli kiva ja palmikko teki neulomisesta kiinnostavan. Pipo taisi valmistua kahdessa illassa ja lanka löytyi kotoa. Jos en olisi tehnyt tällaista miehelle niin voisin tehdä itsellekin. En ole vielä päässyt tuulipukuvaiheeseen, samanlaiset lapaset ovat jo tarpeeksi ;)

Omat Cheavlierini osoittautuivat hieman liian isoiksi. Pakkasille yksinkertaiset lapaset olivat myös kovin kylmät. Villapeikon innostamana omat lapaseni nielaisivat toiset.



Malli: peruslapaset, 44 s
Lanka: Dropsin Alpaca, n. 30 g
Puikot: 3 mm


Ovat tasan omaan käteen istuvat ja lämmittävät ihanasti!



Ja kyllä, mahankasvatusprojekti edistyy myös kovaa vauhtia. Takki mahtuu vielä juuri ja juuri kiinni ja näytän jo aika ankalta :)