perjantai 17. joulukuuta 2010

Ihana Aaren

Myös tähän malliin ihastuin Kim Hargreavesin mallistosta! Neuleessa oli ylättäen pieni projekti noiden palmikkojen takia, mutta hiljaa hyvä tulee!Malli:
Aaren, Kim Hargreavsin kirjasta Precious (
ravelry)
Lanka: Novita Luxus Cloud, 700 g
Puikot: 4,0 mm ja 4,5 mm
Muuta: napit Stockmannilta

Pakko ensin sanoa että kuvaaminen on aivan liian hastaavaa talvella!
a) on aivan liian kylmä
b) ei ikinä ole aikaa silloin kun on valoisaa

Mutta onnistuihan se! Tällä kertaa kuvattavan sormet jäätyivät eniten (koska kuvaaja piti lapaset kädessä).

Tällainen neuletapaus siis puikoilta syntyi. Jäin jonkin verran miettimään tuota hihakavennusta / kaarroketta / kaulausta, koska alkuperäisessä ohjeesta puuttui "se jokin". Tein siis raglankavennukset pyörönä ja jätin yhdelle puolelle eteen aukon. Siihen sitten napit ja voila!

Novitan luxus cloud lanka on vieläkin aivan ihanaa ja sopii tosi hyvin tämän tyyppisiin neuleisiin! Pehmoista, ei kutita, lämpöstä, kaapelit tulee hyvin esille, sujuvaa neuloa, kotimaista, halpaa Tallinnassa jne.Ihanan mukava talvinen neule! Malli on monin puolin hyvä! Kiva pikku palmikkoprojekti, ei ainakaan tylsistynyt! Neule on päällä sekä siisti että mukava! Ei voi muuta sanoa kuin että oikein onnistunut!

Tässä siis nappilistat ovat vielä päässeet lähikuvaan:

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Frejalle talven lämmikkeitä

Frejan ensimmäinen villapaita on jäänyt jo pieneksi. Kesähelteillä neuloin uuden, mutta viimeistelyä en saanut tehtyä ennen kuin neuleelle oli oikeasti käyttöä. Meidän pieni tähtisilmä poseeraa :)Malli: Nikki Van De Carin Maile Sweater (ravelry)
Lanka: Novita Wool, 92 g
Puikot: 3,5 mm
Muuta:
napit StockmanniltaAlkuperäisessä ohjeessa nappeja oli vain yläreunassa, mutta koska omasta mielestä neuleessa pitää olla napit alas asti, teen näin myös tyttäreni neuleisiin. Hänellä on siis asiaan sanottavaa vata sitten kun osaa ilmaista asiansa ;) Langan tiheys ei täsmännyt, joten neuleessa on vähemmän silmukoita kuin alkuperäisessä. Nykyään ompelen napit kiinni yhdellä pitkällä langalla niin etteivät irtoisi liian helpolla, meiltä kun löytyy eräs nappisyöppö.Myös pöllövauvat tarvitsevat hatun ;)Malli: Gros Djevellue (ravelry)
Lanka:
Schoeller&Stahlin Fortissima Socka ja Ilun bambusilkkisukkalanka
Puikot: 3,0 mm
Olen ihastunut tähän hattumalliin (toimii ja istuu hyvin) sekä raitoihin, niin että toinen lanka ei ole aivan tasaisen värinen. Hatun lisäksi tein myös lapaset (pilkottavat yllä olevassa kuvassa) ja lanka tuli kulutettua loppuun niin hyvin, etten edes saa omia sukkiani parsittua...

Oletteko muuten huomannet että hatun alkuperäinen nimi on Djevellue (eli paholaisenlakki) ja englanniksi Sweet Norwegian Baby Cap! Tästä huomaa miten englantilaiset ovat hieman erimielisempää kansaa kuin norjalaiset :P

Seuraavassa kuvassa Freja on 5 kuukautta (nyt jo kohta 8 kk). Käytiin koko perhe sieniretkellä, Freja matkusti kantoliinassa.On aivan ihanaa seurata miten pieni kasvaa ja kehittyy. Meillä tämä liikkuminen on tärkeintä, neiti ei pysy sekunttiakaan paikallaan ja harjoittelee jo tuen kanssa kävelemistä. Seisominen on hänen mielestään ihanaa ja sitä tehtäisiin mieluuten myös yöllä. Tähän lisätään vielä ensimmäisten hampaiden tulo, niin äidin yöunet jäävät aika vähiin. Onneksi neitokainen on iloinen kuin peipponen :)Frejalla oli myös akuutti sukkapula ja hän sai raidalliset Janosch-sukat. Näitä neuloessa tuli siis tuo piirretty tiikeri mieleen.Malli: Gnun Supervauvan polvisukat (ravelry)
Lanka:
Schoeller&Stahlin Fortissima Socka ja Online Supersocke 100 (värjätty Dylonilla)
Puikot: 2,5 mm


Supervauvan polvisukat ovat olleet aivan mahtavat! Pysyvät jalassa kuin unelma myös tällaisella hulivilivauvalla.