torstai 31. tammikuuta 2013

Friida ja Ivar

Raskauden lopulla minulla on tarve saada asioita valmiiksi. Järjestelen ja siivoan kaappeja, teen (onneksi) aloitetut hommat heti loppuun. Tämä vimma koski myös yhtä viime talvesta nappilistoja ja päättelyä odottanutta neuletta.

 
Malli: Eveli Kaurin Friida (ravelry)
Lanka: Dropsin Andes, noin 800 g 
Puikot: 8,0 mm
Napit: Tallinnasta Karnaluksista Jännitys tiivistyi, meneekö neule kiinni? En ollut kokeillut kunnolla kotona. Vähän se irvistää, mutta meni kuitenkin.


 

Ainoa tekemäni muutos on se että jätin taskut pois. En tiedä oliko tyhmää. Ne lötyvät kotoa valmiina ja kun mallailin niitä paikoilleen niin neule ei tuntunutkaan niin omalta. En taida kuitenkaan purkaa taskuja siltä varalta että mieli muuttuu.


 En muuten edes löytänyt tarpeeksi isoja sopivia nappeja Suomesta! Tämä oli osasyy sille että nappilistat jäi, kun ei ollut nappeja niin ei voinut tehdä napinläpiäkään. Karnaluks onneksi pelasti. Löysin juuri sopivat ja oman tyyliset puiset napit hävyttömän halpaan hintaan.


Kuvat ovat otettu 3 päivää lasketun ajan jälkeen ja jo samana iltana olikin muuta tekemistä. Poikamme Ivar syntyi tiistaina 22.1.2013 klo 00.29. Isokokoinen samoin kuin siskonsa; 4365 g ja 52 cm. Samaa näköä siskon kanssa (Freja vauvana), mutta kuitenkin ihan oman näköisensä.

maanantai 14. tammikuuta 2013

Karonkkaleninki

Aikaa on vierähtänyt sitten viimeksi ja sen kyllä huomaa. Näin 4 päivää ennen laskettua aikaa kannan ylimääräistä rantapalloa vaatteiden alla.


Taisinkin jo aiemmin mainita että mieheni väitteli syksyllä. Ompelin tilaisuuteen leningin, koska totesin että mitkään kaapista löytyvät eivät mahdu päälle ja on nopeampaa ommella kuin yrittää etsiä sopivaa.Kaava: Moda 2/2012, tanssiaispuku
Kankaat: Abakhan, Tallinna (Karnaluksin kanssa samassa talossa)

Nämä kuvat ovat otettu tasan neljä kuukautta itse juhlan jälkeen ja ero on huomattava. Kangas lismantuu valitettavasti vatsan päälle eikä henki oikein kulje. Muokkauksia itse kaavaan en tehnyt kuin sen verran että lisäsin helmaosan etukappaleeseen 10 cm ylimääräistä ja laskostin nämä vekkeinä sivuille (jotka nyt rantapallon kanssa näkyvät). Itse juhlasta kuvia minusta on vain pari.


 Kangas löytyi siskojen Tallinnan reissulta. Taisimme viettää 3 tuntia Karnaluksissa ja sen jälkeen suunnistimme vielä kangaskauppaan. Kankaan oikea väri on todellisuudessa näiden kovin erisävyisten kuvien välistä. 

Leninki koostuu oikeastaan kahdesta eri päällekkäin olevasta leningistä. Alla on mustasta joustavasta satiinista ommeltu ja päällä on sitten rypytetty sifonkikerros. Alkuperäiseen olisi kuulunut myös vuori, mutta katsoin sen turhaksi. Tukikangasta on yläosassa monta kerrosta, mutta korsettiluut jätin pois.


Leningin takaosa oli hauskasti laskostettu, tosin ommellessa sai kyllä olla kieli keskellä suuta että kaikki menisi oikein. 


Pahoittelen tunkkaisia sisäkuvia, mutta olin sitä mieltä että tämä on mahaleninki (vaikka toki sitä voi myös ilman mahaa käyttää) ja siksi halusin kuvauttaa sen vielä mahan kanssa.