keskiviikko 22. toukokuuta 2013

5 vuotias

Blogitaipale on jo jatkunut 5 vuotta. Sen aikana on ehditty ja opittu paljon. Meidän yhteiseltä Ravelry-tililtä löytyy 80 projektia, mutta siinä ei ole kaikki. Nopean laskennan tuloksena Elli on tehnyt 23 neuletta eli isompaa työtä ja 47 erilaista asustetta (pipot, lapaset jne). Aura on sen sijaan tehnyt 25 isompaa työtä ja 22 asustetta. Ja tässä siis blogiin päätyneet, kaikkea ei tänne olla laitettu. Oli kiinnostavaa huomata miten neuletahti on vaihdellut. Lapset yhdistettynä työhön on vienyt Elliltä neuleaikaa ja nyt taas ompeluinnostus. Aura on laiskempi bloggaamaan ja pienistä neuletöistä tuli blogattua ainoastaan alkuvaiheessa.

Saadaksemme tästä myös itsellemme hyötyä teimme kuvakollaasit valituista neuleista. Ensimmäisessä kuvassa on Ellin käytetyimmät neuleet. Mitä suurempi kuva, sen enemmän neuletta on käytetty. 



Auran käytetyimmissä neuleissa on yksi ylivoimainen voittaja samoin kuin Ellillä, lempiväri ja yksinkertaisuus. Muuten värimaailma on hieman tylsempi kuin Ellillä. Montaa neuletta tuli alussa käytettyä paljon, mutta ovat myöhemmin periytynyt muille käyttäjille. Näistä esimerkkejä ovat vihreä Wilhelmiina ja pitkä neuletakki Winter Wonderland Coat.



Toisessa kuvassa on esitettynä vähemmän käytettyjä neuleita. Elli on tunnollinen. Paria neuletta on tullut käytettyä velvollisuuden tunteen takia. Eli kun nyt on tehty niin pakkohan sitä on sitten käyttääkin ;) Kaapelibolero, eli alemmassa kuvassa vasemmalla oleva oli ensimmäisen talven suosiossa. Sen jälkeen se on tainnut olla päällä kerran. Auralle Ellin neuloma slipoveri on ollut myös pari kertaa käytössä, kuvioneuleinen slipoveri myös kerran. Toppi ei kuvauksen jälkeen kertaakaan ja on nyt löytänyt tiensä Frejan pukeutumisvaatteisiin :D


Aura ei ole niin tunnollinen, jos joku neule ei tunnu kivalta sitä ei käytetä, vaikka sen neulomiseen olisi käytetty vaikka kuinka paljon aikaa. Alla liila ja lohenpunainen toppi eivät olet olleet kertaakaan päällä kuvauksen jälkeen. Ruskeaa ja valkoista liiviä, sekä mekkoa on tullut käytettyä ehkä kerran. Värikkäitä ei tule käytettyä, eikä yksikään onnistunut ja käytetty neule ole puuvillaa.



Mitä tästä opimme? Toppeja ja slipovereja et käytä. Neuletakit ovat paljon käytännöllisempiä. Kiinnostavaa on myös, että kaapelibolero ja palmikko liivi, ovat 1. ja 3. saaneet eniten tykkäyksiä ravelryssä. Mustia ostoneuleita tulee käytettyä paljon, muttei tule juuri neulottua! Puuvillaneuleet on myös vaikea saada onnistumaan. Yksinkertaiset ovat kaikkein parhaita, vaikka niin tylsiä neuloa!


Blogin ulkonäkökin sai juhlan kunniaksi hieman kaivattua päivitystä.