sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Valmiina kesän häärupeamaanMalli:
Moda 2/2008
Kangas: ryppytafti ja sifonki


Mekkoja roikkuu vaatekaapissa aivan tuhottoman paljon. En ole tainnut ostaa melkein yhtään juhlavaatteita, vaan aina on ommeltu itse. Kesän häärupeamaa varten oli kuitenkin aivan pakko saada uusi mekko :) Malli löytyi Modasta ja varmaan ensimmäistä kertaa en muokannut kaavaa kuin ihan vähän. Muokkaukseni olivat vain pidennyksiä, niin ylä- kuin alaosassakin. Kaavojen mukainen pituus ei oikeastaan koskaan riitä minulle. Yläosaa olisin voinut pidentää vielä vähäsen.Koska olin tänä keväänä koulussa käsityönopettajan niin oli pakko ottaa työpaikasta kaikki irti. Koulussa on kirjontakone!!! Aivan sairaan mahtavan hieno laite. Olin aivan haltioissani kun kerrankin oli aikaa oppilaiden ollessa kesälomalla, hieman kokeilla konetta. En kyllä haluaisi moista konetta kotiin, muuten olisi kaikissa vaatteissa aivan tuhottomasti kirjailuja, eikä se olisi enää niin kaunis näky... Mutta kone oli siis mahtava jos se ei vielä tullut kaikille selväksi. Siinä sitä vain ensin valitsi mitä siihen halusi ja sitten istui ja katsoi kun kone ompeli itsekseen. Oli oikeastaan melkein aika tylsää. Pidemmittä puheitta, tässä kuitenkin tulos:Laukkukin oli pakko saada, joten tein siihen samoista väreistä omanlaisensa kirjailun.Kesän ensimmäiset häät olivat Hämeenlinnan lähellä ja oli aivan pakko juosta Villa Mokkaan kun oli kerrankin mahdollisuus! Olen niin monta kertaa kuolannut Mokkasukka lankaa, joten sitä oli saatava. Päädyin kuitenkin vain kahteen vyyhtiin. Itselleni ostin Samantha-väriä ja äidille syntymäpäivälahjaksi Gaby-väriä. Nyt pitäisi vielä löytää jokin kiva sukkamalli. Saa ehdottaa jos tulee jotain mieleen :)

14 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

On kyllä hyvin istuva mekko! Ja ihanat kirjailut.

Tytti kirjoitti...

Todella kaunis kokonaisuus! Olisipa hauska kokoeilla tuollaista kirjontakonetta.

Liina kirjoitti...

Kaunis mekko! Ja kauniit kirjailut!

Vilma kirjoitti...

Oi miten kaunis mekko! Kirjailut on kyllä upeat sekä puvussa että laukussa.

Mussa on vähän samaa vikaa, että kaikki juhlamekot ja iltapuvut tulee tehtyä itse, mutta samaa ei tee mieli käyttää monta kertaa. Tai siis että aina on saatava uusi just näihin juhliin/häihin/karonkkaan/valmistujaisiin... :P

Nyt on taas suunnitelmissa uusi iltapuku tärkeään elokuiseen juhlaan, vaikka järki sanoo että vaatekaapissa ois ihan hyviä vaihtoehtoja jo valmiinakin. Hyshys järjen ääni sanon minä; kyllä tytön pitää saada pynttäytyä aina uusiin ja uusiin hepeneihin, eikö? :)

Jaana kirjoitti...

Huikaisevan hieno mekko ja täydellinen istuvuus. Hienot kirjailut, mullakin vois mopo karata käsistä, jos sais tollasen kotiin. Kauniit värit oot valinnut, ja kyllähän naisten kaaappiin aina mekkoja mahtuu:)

joko kirjoitti...

todella kaunis mekko!

Ellu kirjoitti...

Ihana! Siis kerrassaan kaunis mekko, mallista alkaen aina väriin ja kirjailuihin saakka. Laukku kruunaa kokonaisuuden.

Jatta kirjoitti...

Ai että on hieno! Istuu sulle kuin unelma :) Melkein harmittaa ettei tänä kesänä ole yhtään juhlia joihin "pitäisi" ommella uusi puku.. on se kumminkin niin hauskaa hommaa!

Elli ja Aura kirjoitti...

Hih, on paljon hauskempaa saada jotain valmiiksi kun saa kommentteja :) Ja vielä mukavia sellaisia!

kaisa: Kiitos! Olen itsekin todella yllättynyt istuvuudesta, kun en ole ollenkaan perusmuotoinen.

tytti: Kiitoksia :) On vaarallista edes kokeilla kirjontakonetta, se on melkein liian helppoa tehdä koneella. Nyt tuntuu siltä etten enää koskaan jaksa/halua kirjailla käsin...

liina: Paljon kiitoksia!

vilma: Kiitos :) Luulen että aika monella ompelutaitoisella on sama lähes kertakäyttöinen "vika". Mutta mikäs siinä. Kun ompelee (ja jos löytää halvan kankaan) niin siinähän "säästää" mikä tarkoittaa sitä että samalla hinnalla mistä kaupasta saa yhden niin voi ommella monta. Eli hyvillä mielin voi valita uuden joka juhlaan :D

Olet kuitenkin ajoissa iltapuvun suunnittelemisessa... Itse ompelin laukun vuorin vasta autossa matkalla häihin. En varmaan ikinä opi. Iltapukujakaan ei voi olla tarpeeksi, minulla taitaa olla niitä niin monta etten kehtaa edes kertoa.

jaana: Suuri kiitos! Osuvasti sanottu että mopo lähtisi käsistä. Onneksi siis konetta ei ole kotona, vaan pitää kehdata soittaa edellisen työpaikan rehtorille ja kinua josko saisi vähän lainata konetta...

joko: Kiitos!

ellu: Kiitos ja kumarrus! Laukkuun tosin tulee vielä hieman lisäväsäyksiä. Vaikka käytin superhyperkovikekangasta (USAsta) niin se taittuu kuitenkin. Perfektionistin piirteitä.

jatta: Kiitos :) Pukujen ompeleminen on kyllä hauskaa puuhaa (paitsi kun on jumalaton kiire = minun tilanne melkein aina). Yritän rajoittaa omaa ompelupakko, vaikka onkin tänä kesänä kolmet häät.

Huh, tulipa paljon tekstiä...
Elli

aura kirjoitti...

Upea puku! Olen haaveillut aina välillä kirjovasta koneesta, vaikka en varsinaisesti enää ompele. Sen jälkeen kaikessa varmaan olisi jokin kirjottu juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Elli sä olet hullu! Näytät aivan sikamaisen laihalta siinä mekossa. Mäkin haluan!

Elli ja Aura kirjoitti...

aura: Ensimmäinen ajatus oli että mitä toinen bloginpitäjä on kommentoinut jostain toisesta paikasta ;) Mutta muistinkin sitten blogisi ja järki palasi päähän. Aura nimisiä henkilöitä on kuitenkin sen verran harvassa. Mutta suuri kiitos :)

anonyyminä kommentoinut pikkusisko: Siitä vain tekemään. Kaavat löytyy myös teiltä kotoa ;)
Elli

Hansu kirjoitti...

Oi, ihana mekko ja näyttää passaavan sulle! Mulle tuo kaava ei vaan passannu ja en tykkää suoralinjaisista yläosista. Mekko oli kyllä ihana ommella itsekin, yhdet häät on parin viikon päästä. Vielä laukku puuttuu.

Kiva blogi muutenkin, vasta löysin tänne!

Elli ja Aura kirjoitti...

Kiitos :) ja tsemppiä omaan mekkoon. Toivottavasti ei jää yhtä viime tinkaan kuin minun ompeluni. Pitää käydä tarkastamassa lopputulos sitten kun sen aika koittaa.
Elli