sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Valkoinen lumisetti

Kun säät kylmenevät alkaa heti tekemään mieli uusia pipo-lapas-settejä. Käytän enimmäkseen vain valkoisia pipoja ja kun valkoista lankaa vielä oli varastossa päätin tehdä tällaiset.Malli: Bobbled Tam, Vogue Knitting, Holiday 2008
Lanka: Novita florica
Puikot: 3,0 mm


Lisäsin suurempaan kokoon yhden mallikerran koska arvioin että piposta saattaisi muuten tulla liian pieni. Ohjeessa ei ollut senteissä paljon piti neuloa, joten muutin mallikerrat senteiksi ja tein sitten sen mukaan. Oli oikein mukava malli neuloa, nypytkin ovat sellaista sorttia ettei tarvitse ollenkaan kääntää. Pipo valmistui jo reilu viikko sitten ja on ollut ahkerassa käytössä. Tykkään paljon!Malli: Yellow Harvest Mittens by Tikru, Vogue Knitting, fall 2008
Lanka: DROPS Alaska 100g
Puikot: 6,0 mm


Aloitin näitä lapasia jo aikaisemmin paksummasta langasta jossa oli ohjetta vastaava tiheys. Nopeasti huomasin että niistä oli tulossa aivan liian isot. Kauan mietin että mitä lankaa oikein käyttäisin kunnes huomasin että Villapeikko oli tehnyt nämä Alaskasta. Törkeästi sitten matkin häntä ja hyvät tuli. ;)
Vaikka tämän langan tiheys on 17 s, meinasi lapasista silti tulla isot, joten tein kavennuksia myös sileässä osassa ja kun mallikerta oli loppu, neuloin kaikkia silmoita kaksi yhteen kahden kierroksen ajan. Näin lapasista tuli täydelliset.

Kuvat on otettu lumimyrskyltä paossa parvekkeella. :) Jee, täällä etelässäkin on talvi!

8 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Itsekin olen valkoista settiä vailla. Tosi kauniit tumput ja pipo.

villapeikko kirjoitti...

Vilkutetaan kun tavataan! :D

aura kirjoitti...

Todella kauniita, pitäisköhän minunkin...

kio kirjoitti...

tosi kaunis setti!

Elli ja Aura kirjoitti...

Kiitos Jaana, aura ja kio!

Juu, villapeikko, vilkutellaan vaan! :)

Aura

Anonyymi kirjoitti...

kiva pipo. Omastakin varastosta sitä löytyy, voisin ehkä ottaa langasta mallia kun lehtikin löytyy, mutta riittäköhän oma määrä lankaa eli muistatko paljonko lankaa meni?

-heidi

Tytti kirjoitti...

Tosi kiva setti!

Elli ja Aura kirjoitti...

heidi: En tiedä paljon lankaa meni, koska lanka on sellaisesta "jämäpussista" joita sai joskus novitalta halvalla. Karkea arvio voisi olla 60-70g. Ainakin reilusti alle kaksi kerää.

Tytti: Kiitos!

Aura