maanantai 5. tammikuuta 2009

Vohvelisukat

Välipäivinä olen käyttänyt vohvelirautaa. Valmistui sukat jotka ristin heti vohvelisukiksi.Malli: Snicket socks (Ravelry linkki)
Lanka: Mokkasukka, väri Samantha 60 g
Puikot: 2,5 mm
Sukat aloitin jo kovin kauan aikaa sitten... Sukat olivat siis tauolla, mutta välipäiviksi tarvitsin jotain nopeata ja suhtkoht aivotonta. Löysin sukat uudestaan ja valmistuivat ihan hujauksessa. On se tyhmää jättää neuleet lojumaan, mutta joskus ei vain innosta.

Tein tiimalasikantapään ensimmäistä kertaa ja sen kyllä huomaa. Kauhea reikärivi kun en tajunnut kiristää tarpeeksi. No, tulipahan kokeiltua ja todettua että kyseinen ei ehkä oikein sovi omaan jalkaan kun on korkea lesti. Kauhea kiristys ja irvistys. Kärkiin tein pienen muutoksen; jatkoin kuviota hieman pidemmälle niin ettei se lopu ihan töksähtäen.Eräässä blogissa on ollut puhetta miksi sukkia pitäisi pingottaa. Tässä voisi olla hyvä syy:Ovat aika makkarat ;)

7 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Voi miten ihanat sukat!

Minä oon tehnyt kaikkiin sukkiin tiimalasikantapään sen jälkeen, kun sen opin. Tuohon perusohjeeseen teen vain sen poikkeuksen, että lisään silmukoita ennen kantapäätä. Silloin siitä saa istuvamman, aika harvalle riittää jalan korkeimmalle kohdalle tuo silmukkamäärä mikä ohjeessa on.

Liina kirjoitti...

Kauniit sukat ja kaunis väri! Mullakin on tuo malli kesken, jotenkin se on kovin hidas. Loistava esimerkki pingotuksen tarpeesta :)

Elli ja Aura kirjoitti...

kaisa: Kiitos :) Mahtava tuo sinun vinkkisi! Miksei tuollaista lue koskaan ohjeissa!? Lisäätkö silmukoita vain kantapään osaan vai tasaisesti koko sukkaan?

liina: Olivat jotenkin niin aurinkoiset talven keskellä. Tarkoitushan oli että niistä tulee kesäsukat ;) Sukat valmistuivat kyllä kun otin sen asiakseen. Varsi oli hidas mutta jalkaosa olikin sitten todella nopea. Tsemppiä omiin sukkiisi!

Elli

kaisa kirjoitti...

Nykyään teen kaikki sukat (ne vähät mitä ehdin) kärjestä aloittaen. Ennen kantapäätä lisään kantapään puikoille silmukoita (varresta aloittaessa nämä ylimääräiset silmukat kavennetaan kantapään kohdalla pois) tarvittava määrä. Onko se kiilakavennus siinä kantapäässä, missä tehdään lappu erikseen? En katsonut tuota ohjetta tarkemmin, mutta näyttäisi että tuohon on helppo lisätä ainakin niin että aloittaa sukan kärjestä. Lisäykset täytyy vain täsmätä mallikerran kanssa, tuossa mallissa pohjassa ei ole kuviota, niin pitää vain tarkistaa, että varressa silmukkamäärä on oikea. Harmi, kun mulla ei ole yhtään kuvaa tuosta, lasten sukissa en ole tehnyt sitä lisäystä. Oon ihan samaa mieltä tuossa, että miksei sitä ole missään ohjeessa. Se on niin yksinkertainen juttu, ja sillä saa paljon istuvamman sukan.

Elli ja Aura kirjoitti...

kaisa: Kiitos tarkennuksesta! Pitää kokeilla ensi kerralla silmukoiden lisäämistä. Kai se ainakin minulle normaali kantapää on tuo Hollantilainen ja siinä on siis kiilakavennus lestin kohdalla.
Elli

kaisa kirjoitti...

Just niin mä tarkoitin. En tunne kovinkaan hyvin erilaisia kantapäitä, mutta tuo tiimalasi lienee ainut missä ei tehdä sitä lappua. Niissä, missä tehdään lappu ja siitä sitten kerätään silmukat, tulee silmukoita aina enemmän ja ne kavennetaan kiilakavennuksena pois.

Christina kirjoitti...

Kuin varaslähtö kevääseen nuo sukat. Semmonen tuli fiilis. Hienot kuvat!