sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Jag vill ha nya vaatteet

Espoossa sataa kaatamalla, lapsi nukkuu ja mies on poissa. Eiköhän siis ole aika ottaa itseään niskasta kiinni ja esitellä hieman uutuuksia, kun ovat jopa valmiiksi kuvattuja. Meillä kotona Frejalle puhutaan ruotsia, mutta lähipiirissä on aika monta jotka puhuvat suomea. Kaksivuotias on jo hyvin tietoinen siitä mitä haluaa ja tasaisin väliajoin hän heittää otsikkona olevan lauseen.  


Tässä ei ole kaikki, mutta on nyt osa siitä mitä olen Frejalle viimeisen vuoden aikana tehnyt. On saanut todeta että kun käy töissä ja on samalla pieni lapsi kotona niin ei ehdi tehdä yhtään niin paljon kun haluaisi. Vaatteet ovat melkein siinä järjestyksessä jossa ovat tehty, paitsi että pinkki huppari on aivan väärässä paikassa (kauheata, mutta tällainen ärsyttää minua ;)). 



T-paidoille oli viime kesänä tarve. Tein nämä sarjana, kaikki kolme samalla kaavalla. Kaava on muokkattu Ottobren 3/2011 lehdessä olevasta puhvihihaisesta bodysta. Kalakangas on Ikasyriltä, pöllökangas Sampsukasta, välissä roikkuva pipon viidakkokangas Lasten Metsolasta ja piparkakkukangas on Tiritomista.

Tilasin aikoinaan myös kokolappuja ja nimilappuja, eli merkkaan kaikki vaatteet koska olen aivan varma etten muista kokoa sitten kun sitä tarvitsee ja nimelle on tarvetta päiväkodissa.



Seuraavassa kuvassa onkin sitten syksyllä valmistunutta satsia. Oranssit housut (likaiset käytöstä...) tein kokeillaakseni Ottobren 4/2011 Jump-kaavaa. Kangas on kestovaipoista ylijäänyttä, taitaa olla Myllymuksuilta tilattua. Oikealla olevat paidat ovat taas raglanhihaisia, Ottobre 6/2011. Alunperin taisi olla yöpaita, mutta valitsin kaavan välttyäkseni kanttaukselta. Olen ehkä hieman lapsellinen, mutta mielestäni on melkein epäreilua että jollain ihmisillä on kone joka tekee sen puolestasi... Vihreä virtahepokangas on Hanhelista ja valoittava pupukangas Ikasyriltä.



Pupuvaatteet ovat olleet yksi suuri suosikki. Päiväkodin täditkin kehuivat :) Housuihin tein siis taskun vuorit myös pupukankaasta ja toiseen lahkeeseen aplikoin porkkanan.


Samalla hyväksi havaitulla Jump-kaavalla (Ottobre 4/2011) tein sitten vielä kolmannet housut. Näihin tosin lisäsin haarasaumaan hieman (noin 5 cm) lisää pituutta, kun pupuhousut eivät tahdo pysyä ylhäällä nauhasta huolimatta. Sirkushousujen tähtikangas on paikallisesta TilkkuPuodista.


Tähtilinjalla jatketaan, eli viimeisenä on valmistunut pinkki huppari. Vuori koostuu samasta vihreä-pinkistä tähtikankaasta kuin eteen aplikoitu tähti. Velour on Ikasyristä ja tähtikangas Tiritomilta. Kaava on Ottobren Monkey, 4/2011.



Edeltäjäänsä, myös suurta suosikkia, jopa hieman kätevämpi kun on ilman huppua.




 
Nostan hattua jos joku jaksoi lukea loppuun asti. Ajattelin kuitenkin laittaa nämä kertarykäyksellä etten kiusaa montaa kertaa. Seuraavaksi onkin luvassa neuleita :)

P.S. Välit hyppelevät vähän miten sattuu. Kertokaa jos joku on keksinyt miten ne saa tasaisiksi. Rämpläsin jopa html:ää, mutta kun mies ei ole kotona niin en osannut tarpeeksi...

7 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Jaksoin lukea! Söpö Freja. :))

Maiju kirjoitti...

Ihanan paljonhan noita olet jaksanut ommella. Ihania kaikki!

Paula kirjoitti...

Voi mitä ihania vaatteita ja ihana lapsi siellä! Tuo pupukangas on mainiota, meillä on bodyn jatkopala siitä ja usein olen haaveillut vaikka bodysta siitä kankaasta. En tiedä saako valmiina jostain, ommella kun en osaa enkä ehdi opetella ;D

Niin ja minäkin jaksoin lukea loppuun :D

Elli ja Aura kirjoitti...

Lilja: Hyvähyvä (että jaksoit lukea). Jaa, joo onhan se söpö, paitsi kun saa raivareita ;)

Maiju: Kyllähän se näyttää paljolta kun ne laittaa näin kerralla esille, mutta on vuoden mittaan tuntunut siltä etten ehdi ollenkaan. Ja kiitos :)

Paula: Pupukangas on ihan huippua ja tykkään erityisesti juuri tuosta mustasta kun se ei kuitenkaan ole liian synkkää lapselle kun kuvioita riittää. En kyllä tiedä saako niitä valmiina jostain. Oletko varma ettet osaa? Trikoon ompelu kyllä tarvitsee vähän harjoittelua, mutta ei se niin vaikeata ole. Ja jos aikaa olisi enemmän voisin jopa tarjoutua ompelemaan teille :) Heh, hyvä että jotkut ovat jaksaneet lukea loppuun :D
Elli

Usimarjaana kirjoitti...

Mäkin jaksoin! Ihania! Ollappa aikaa! :)

Satu kirjoitti...

Vau miten ihania ompeluksia!

ArualMaria kirjoitti...

Söpöjä pikkuompeluksia! Olet kyllä taitava ja näppärä!