maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kaarna

Halusin pitkän palmikkotakin, mutta en löytänyt sopivaa ohjetta, joten päädyin tällä kertaa soveltamaan itse. Yleensä palmikkoneuleissa on ongelmana, että niissä on ihan liikaa kaikkea. Palmikkoneuleeseen kaipaan myös sellaista yksinkertaisuutta ja melko jatkuvia pintoja.

Itse olen lopputulokseen todella tyytyväinen! Lanka on ihanan pehmeää ja kivan väristä, istuvuus on juuri passeli ja napit ovat täydelliset!


Malli: Kaarna, oma sävellys (ravelry)
Lanka: Lion Brand, Fishermen's wool
Puikot: 5,5 mm ja 4,5 mm
Napit: Poron sarvenpäänapit, täältä

Edessä on suuret ristikkopalmikot, kun taas selässä, hihoissa ja nappikaitaleessa on pientä ristikkopalmikkoa, eli jokaisella oikealla kierroksella kudotaan silmukat ristikkäin, vuorokierroksin edestä ja takaa. Suurella ristikolla hain eteen vähän struktuuria, kun pienellä ristikolla halusin yhteneväisyyttä muihin osiin. Resorit ovat ihan normaalia 2o2n joustoa.


Aloitin neuletta alhaalta yhtenä kappaleena ja siinä vaiheessa minulla ei ollut mitään hajua napituksesta tai hihoista. Eikä kaula-aukosta. Mutta kyllä se siitä sitten muotoutui. :) Koko neule on tehty siis mentaliteetilla, että kyllä se sitten järjestyy.Sopivassa välissä päätin laittaa taskut. Taskut on "upotettu", eli jätin ainoastaan raon niille, ja neuloin sisätaskun kun muu neule oli valmis. En taskussakaan ommellut yhtäkään saumaa, vaan poimin aina mukaan sivuista silmukoita. Taskun päättelyssäkin poimin samalla nurjalta puolelta silmukoita.

Ennen vyötäröä tein vähän kavennuksia, jotta neule istuisi paremmin. Minulla on suhteessa pieni yläkroppa, joten en lisäillyt vyötärön jälkeen silmukoita.


Kaula-aukon tein ihan perusraglanilla. Vähän piti soveltaa, kun ison ristikkopalmikon tiheys on aika paljon pienempää kuin pikkuristikon. En tässä tehnyt mitään suunnitelmaa, vaan menin fiiliksen mukaan.

Nappikaitaleessa ei siis ollut mitään napinläpejä, joten piti keksiä jotain ihan muuta. Mielestäni eteen ei enää sopinut mitään kaitaletta, joten päädyin duffelinappeihin lenksuineen. Nappilenksut, kaula-aukon ja taskujen reunat tehty i-cordina. I-cord on uusi innostus, koska siitä tulee mielestäni niin viimeistellyn ja siistin näköinen! 


Omien suunnitelmien mukaan neulominen on ihan kivaa, varsinkin kun nykyään harvat valmiit ohjeet ovat ihan just täydellisiä. Mutta välillä ilman ohjetta neulominen tuottaa päänvaivaa kun pitää ajatella niin paljon! Toisaalta lopputulos on hyvä, joten saattaa tulla enemmänkin! ;)


16 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Upea neule, sekä kuvio että yksityiskohdat, todellinen taidonnäyte!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Onnittelut! Todella kaunis ja sinun näköisesesi neule!

Tuo "omasta päästä" neulominen on joskus vähän turhauttavaa, mutta sitten toisaalta, noin kivaa ohjetta et mistää löydä.

Mutta miten ihmeessä tehdään tuo pintaneule? muistuttaa sievästi vähän kudontaa tmv. kuvista katsottuna..

suppis kirjoitti...

Aivan upea lopputulos! :)

Lilja kirjoitti...

Siis tää on niiiiiin hieno!! Ja sä oot niiiiiin söpö! <3

Jatta kirjoitti...

Oooh.. tosi tosi kaunis <3

Emma kirjoitti...

Näyttää teilläkin olevan lunta riittämiin :D

Mahtava takki, ison työn oot tehny jo suunnittelussa. Kaunis ristikkoppintakin! Mistä hommasit Lion Brandia?

Paula kirjoitti...

Vau, vau, vau! Mielettömän kaunis takki ja upeaa että olet itse omasta päästä tuollaisen osannut tehdä! Nuo pintaneuleetkin on todella kauniit. Mahtavaa :)

Vilma kirjoitti...

Onpa kyllä upea takki! Tajunnanvirtametodi tuntuu toimineen loistavasti. Wau!

Nasti kirjoitti...

Kylläpä tosiaan kannatti pikkuisen miettiä itse, kun lopputulos on noin mykistävän ihana :)

Tuija kirjoitti...

Todella kaunis ja viimeistelty takki!

Se pienempi palmikkomallikerta lienee koripunosta. Siltä ainakin näyttää. En voi olla pikkuisen mainostamatta, että kyseinen mallikerta löytyy ainakin Tammen kustantamasta Sisusta neuleilla -kirjasta, joka on ilmestynyt ihan hiljattain ja jonka minä suomensin. :)

Katri kirjoitti...

Ooh, miten kaunis takki ja niin käyttäjälleen sopiva. Tykkään tuosta pikkupalmikkopinnasta, sitähän voisi soveltaa vaikka mihin!

Elli ja Aura kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

Mari: Kiitos! Pintaneuletta en pysty oikein tässä selittää.. jos kaipaat lisää vinkkejä, niin laita vaikka s-postia! Myöhemmässä kommentissa Tuija mainitsi että ohje löytyy Sisusta neuleilla kirjasta. En ole kyseistä kirjaa tai mallia nähnyt, mutta kannattaa varmaan tarkastaa!

Emma: Jep, löyty ihan Espoosta ;) Lion Brandia ostin jostain marketista jenkeistä.. En ole löytänyt mitään verkkokauppa, joka myisi noita. Voisin hyvin ottaa tuota lankaa lisää!

Aura

helena kirjoitti...

Siis wow! Aivan uskomattoman upea sävellys, kaikki ihan viimesen päälle, olet todella taitava!

Hansu kirjoitti...

Todella kaunis ja upee neuletakki!

Meiju kirjoitti...

Aivan mielettömän upea!

ArualMaria kirjoitti...

Upea takki! Olet kyllä taitava.