maanantai 7. lokakuuta 2013

Kärpässienitakki

Niitä syntyy kuin sieniä sateella - ompeluksia lapsille siis. Yritän ommella myös aikuisille, mutta vähemmän niitä tulee tehtyä. Viimeisin tuotos on kärpässieni-, tai tyttären mielestä peppitakki.


Kaava: Against the Wind, Ottobre 1/2013, muokattu leveneväksi
Kangas: Ikea (päällikangas), Eurokangas (tikkivuori), hupun vuori ja tuulilista (ylijäämää tilkkupeitosta) sekä Shelby (heijastinkangas)


Olen aina kuvitellut että takki on hankala ommella, mutta oli oikeastaan aika virkistävää ommella ei venyvästä kankaasta ja olla eri tavalla tarkka. Ja Tosimummon takkiohje on mahtava!


Vetoketju olikin liian lyhyt, joten laitoin huppuosaan napit. Meillä kun ei koskaan haluta laittaa vetoketjua ylös asti. Olin valitettavasti tämän takin ja nappien suhteen väärässä, nyt väkerretään nappeja kiinni joka kerta.

Jotta näkyisi iltapimeällä lisäsin takkiin kukkaheijastimia. Yksi on roikkuva ja ommeltu kiinni taskuun.Lastenvaatteita syntyy siis koko ajan vain lisää ja lisää. Lasten kaapit ovat kohta liian täynnä (pitää siis laittaa ostovaatteita pois). Alla olevat on tehty viime keväänä ja kesällä. Ovat kaikki menneet lahjaksi tai tilauksena.


 Ei näistä sen enempää. Nyt tiedätte mitä teen ;) Ja neulon myös, mutta haluaisin palkata viimeistelijän. Minulla on kolme (!!) neuletakkia ja yksi huivi viittä vaille valmis.

8 kommenttia:

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Tuohon lastenvaatteiden ompeluun jää todellakin koukkuun. Uusia ideoita syntyy sitä mukaa kun edellisiä ompelee. Mutta sitä aikaa (ja paljon rahaa kankaisiin) tarvittais lisää. :)
Näyttäis vähän, että samaa kaavaa on käytetty. On ainaki kovin Speedy Girlin (OB 3/13) näkösiä nuo pari tunikaa. Kivoja kankaita, etenki nuo pilvet iskee minuun. :)

Lilja kirjoitti...

Hih kiva takki ja kivat kuvat! Niin ja söpö tyttelö <3

Musta tuntuu että valikoiva ahkeruus on sukuvika. Miksi tehdä jotain ihan kivaa heti kun voi tehdä jotain paljon kivempaa ihan heti?

Elli ja Aura kirjoitti...

Hurahtanu Heidi: On vähän "antoi pikkusormen, se vei koko käden" -hommaa tämä ompelu :D Täällä käytetään paljon samaa kaavaa varioiden. Miksi muuttaa toimivaa? Singoallamekot ovat itse asissa Jungle Stripes kaavalla (OB 3/12), ovat kokoa 122 cm. Ja kaksi muuta mekkoa on tehty Hoopsilla (sama OB 3/12), on ollut luottokaava jo kauan!

Lilja: Kiitos <3 Ja joo, on sukuvika. Tosin olen ollut muutenkin aika ahkera ;) Mutta joo, ensin kotitöitä ja sitten ompelua (pakolliset tulee nopeammin tehtyä).
Elli

Minna kirjoitti...

Kyllähän noin hienot napit täytyy saada kiinni joka kerta etteivät hukkaan mene :D Hieno takki, ja muutenkin hienoja ompeluksia!

Kaisa kirjoitti...

Ihania vaatteita olet ommellut!
Minä koen että ompeluun on vaikea löytää aikaa, mutta luultavasti se on vain asenteesta kiinni. Välillä voisi lasten nukkumaanmenon jälkeen jättää telkkarin kiinni mennä ompelemaan. :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Minna: Niin, oma vika siis kun tein liian hienot napit :D On siis samaa kangasta kuin vuori ja tuulilista. Ja kiitos!

Kaisa: Kiitos kiitos! Minä ompelen nykyään vähän liikaakin, tosin minulla on tuo vanhempi kolme päivää viikossa päiväkodissa... Kolmen tunnin päiväunien aikana ehtii aika paljon ;) Ja sen lisäksi ompelen usein myös niin että Freja piirtää vieressä ja sitten iltaisin. Minusta siis tuntuu että neuleisiin menee aivan liikaa aikaa :D
Elli

Paula kirjoitti...

Hieno takki! Ja vau, niin paljon neuleitakin lähes valmiina, hienoa! :D

Elli kirjoitti...

Upea takki!