maanantai 20. tammikuuta 2014

Harmaa ja ryppyinen

Taidan tulla vanhaksi. KOLME viimeisintä itselleni ompelemaa vaatetta ovat harmaita ja ryppyisiä (lue: sisältävät rypytystä).

Viimeisin valmistunut ja ehdottomasti onnistunein on toivottavasti tuleva työvaate, vaikka töihinpaluun on vielä aikaa.


Kaava: Onion 1036, ostettu Ikasyriltä
Kangas: Joustocollege (Kestovaippakauppa) ja Sammalpolku-jersey (PaaPii)
Napit (metalliset) ja pitsi: Karnaluks

Collegetakkiin lisäsin pitsiä kaarrokkeeseen, mutta värjäsin valkoisen puuvillapitsin mustaksi. Ihan mustaksi sitä ei saanut ainakaan yhdellä pesulla, mutta sopii oikeastaan paremmin tummanharmaana tähän takkiin.


Ensin meinasin mennä tylsälle linjalle, mutta Mutturalla-blogin pienelle tytölle tehty huppari inspiroi. Nappilistan ja kaarrokkeen takaa kurkistaa sammalpolku.
Joustocollege on muuten hyvä materiaali! Mukava päällä, kevyt ja nimensä mukaisesti joustaakin hieman, mutta pysyy kuitenkin ruodissa ja on helppoa ommella. Tikkaukset, joita muuten inhoan ommella, onnistuvat ainakin kohtalaisesti.


Seuraavan kankaan ostin halvalla Eurokankaan palalaarista uuden kaavan kokeilukankaaksi. Kangas osottautuikin ihanan pehmeäksi, saa nähdä vielä onko kestävää. Siitä valmistui siis tunika ja pipo.


Kaava: paidassa Burda 2/2013 ja pipossa Moda 7/2012
Kangas: Eurokankaan palalaari
Nappi: Tiimarista


3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tyylikkäitä vaatteita! Etenkin tuo ryppyolkapaita on tosi ihana.
Olisi ihanaa ommella itselleen vaatteita, mutta ensin pitäisi opetella muokkaamaan kaavoja koska useimmat valmiskaavat (ja -vaatteet...) ovat minun päälläni hassun mallisia. Pitäisi kai rohkaistua kokeilemaan.

Lilja kirjoitti...

Jee! Onneksi sä et kuitenkaan ole ;)

Elli ja Aura kirjoitti...

Kiitos Kaisa! Siitä vain kokeilemaan, olen itse ostanut juuri kokeilukankaita kaavakokeilua varten ja kaikista kokeiluista on kuitenkin tullut käyttövaatteita. Suosittelen Make It Work-kaava, saa täältä: http://www.linnel.fi/ Siinä tulee mukaan hyvät muokkausohjeet ja Linneakin auttaa ihanasti ongelmissa! Itse vielä muokkailen tuota, mm. minulla on liian suuren olkapäät. Eli rohkaistu :)

Lilja: Joo, onneksi ;)
Elli