tiistai 11. elokuuta 2009

Pitsihame

Ihastuin oitis kun näin Lene Holme Samsöen Nederdel -hameen. Ja sehän oli sitten pakko saada. Ja kiva siitä tulikin :)Malli: Nederdel/Lace Tiered Skirt, Lene Holme Samsöen kirjasta Feminin strik (ravelry)
Lanka: Novita Bambu, 250 g, ja Novita virkkauslanka, hyvin vähän
Puikot: 3,5 mm
Virkkuukoukku: 1,75 ja 1

Onnekseni kirja oli jo julkaistu ruotsiksi ja se löytyi vielä lähellä olevasta kirjastosta! Kipitin siis sinne kiiren vilkkaan ja sain kirjan heti käsiini :) Siitä alkoi sitten langan metsästys. Pari vaatimusta oli; tumma väri (jotta kurvit eivät loistaisi ylenpaattisesti), kohtalaisen kevyt ja ei merseroitua kiiltävyyden takia. Mieleistä lankaa joka täytti kaikki vaatimukset ei kuitenkaan löytynyt. Tyydyin kovin riskialttiiseen kokeiluun ja tulos oli seuraavanlainen:Ostin Novitan bambua vaaleanpunaisena (halpa poistoväri...) ja neuleen valmistuttua värjäsin sen ruskeaksi ihan tavallisella pesukonevärillä. Hieman jännitti, mutta hyvin onnistui ja lopputulos on jopa tasainen!
Ihania yksityiskohtia hameessa on mielestäni useampikin. Virkatut reunat piristävät kivasti ja yllä olevassa kuvassa edellisen lehtikuvion kärjet muodostuvat seuraavassa kuviossa. Tätä en huomannut neuloessa vaan vasta käytössä. Hame on siis ollut jo ahkerassa käytössä, valmistui noin 3 viikkoa sitten. Hameen tein pituutta lukuun ottamatta ohjeen mukaan, taisin lyhentää n. 6 cm kun ohjeen kuvissa hame näytti aika pitkältä.Vaikka olen kesän aikana ollut jopa ulkomaanmatkoilla lämpimässä, en juuri ole ruskettunut. Kalpeanankeaa pärstääni ei siksi oikein näy näissä kuvissa. Tumman pitsikuviollisen hameen kuvaaminen ilman suoraa auringonvaloa ei oikein tuottanut tulosta.

17 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Kaunis hame!

Tiivi kirjoitti...

Kaunis ja kekseliäs veto värjätä mieleiseksi! :) Riskejä on otettava!

Tess kirjoitti...

Ihana hame ja kaunis väri!

Nna kirjoitti...

Se on kyllä tosi ihana. <3 Värikin on kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana hame. Väri ja pituuskin on tekemässäsi mielestäni kauniimpi kuin alkuperäisessä ohjeessa. (Minulla on ollut tuo kirja ruotsinkielisenä käännöksenä kohta kaksi vuotta, mutta vieläkään en ole tehnyt siitä mitään, vaikka kauniita malleja onkin kirja täynnä.)

Maaria

Elli ja Aura kirjoitti...

Sanni: Kiitos!

Tiivi: Ajattelin ainakin itse laittaa tuon bambun helpon värjättävyyden korvan taakse tulevaisuutta varten :)

Tess: Paljon kiitoksia!

Nna: Voih, kiitos!

Maaria: Kopioin myös kirjasta äidille yhden ohjeen ja itsellenikin myös toisen varastoon. Toisaalta, saahan sen kirjan uudestaan kirjastostakin. Ja vielä kiitos.
Elli

WeirdRockStar kirjoitti...

Aivan ihana!

Jaana kirjoitti...

Hieno! Mulla on ollut tuo hame harkinnassa ja voipi olla että se siirtyykin nyt toteutettavien listalle. Kiva tuo pituus, kirjassa tosiaan hame on hieman liian pitkä.

Elli ja Aura kirjoitti...

WeirdRockStar: Kiitos :)

Jaana: Se oli myös kiva neuloa kun kuvio vaihtui matkan varrella sopivin väliajoin. Niin ja kiitos myös sinulle!
Elli

Christina kirjoitti...

Riskinotto kannatti. Tosi kaunis lopputulos.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyisin vielä, että mitä väriä (ja sävyä) käytit värjäykseen? Itse en ole koskaan rohjennut värjätä pesukoneessa. Hui, jos koneen sisukset muuttuisivatkin vaikka vihreiksi... ;-)

Maaria

Elli ja Aura kirjoitti...

Christina: Kiitos! Olen samaa mieltä riskinotosta ;)

Maaria: Käytin ihan perus Dylonin tekstiiliväriä sävy Dark Brown. Paketissa on hyvät ohjeet miten pesukoneesta saa värjäyksen jälkeen värin pois, mutta pesen aina itse vielä varmuuden vuoksi seuraavan koneellisen jotain tummaa jossa ei mahdolliset värijämät näy. Siitä vain kokeilemaan :)
Elli

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, ja kiitokset myös rohkaisusta pesukonevärjäykseen. Pitää sitten joskus, kun siihen on tarvetta, luottaa vaan, että väri lähtee koneen kiduksista pois (toivottavasti ei kuitenkaan värjätystä tekstiilistä)- ja valmistautua kauhulla värillisen pesukoneen omistajaksi. ;-)

Maaria (joka yhä ihailee kauniin ruskeaa hamettasi)

hillanen kirjoitti...

Se on hirmusen sievä!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Hei! Olen lukenut blogianne jonkin aikaa ja kommentoin nyt ensimmäistä kertaa. Olette onnistuneet tekemään aivan upeita käsitöitä! Tämäkin hame on todella hieno ja onnistunut hyvin. On todella hyvä idea värjätä valmis työ tuoreeltaan, jos langan alkuperäinen väri ei miellytä. Täytyy pitää mielessä tuo idea, kun käy lankakaupoissa. :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Oho, tännehän oli tullut uusia kommentteja! En ole käynyt blogilla vähään aikaan ja siksi en huomannut niitä.

hillanen: Kiitos :)

Käsityöperhonen: Mukavaa että ollaan saatu uusia lukijoita! Ja kiitos kummankin puolesta :)
Elli

Pirjo kirjoitti...

Tosi kivat hameet. Olette ahkeria käsityöläisiä. Neulominen kun mun mielestä on niin hidasta.