perjantai 27. elokuuta 2010

Kaikki on vinksin vonksin!

Tai ainakin heikun keikun! Esittelyssä elämäni toinen tilkkutäkki.Sain siis päähäni joskus joulun jälkeen tehdä tilkkutäkin tulevalle vauvalle. Edellinen tuli tehtyä yläasteella, koulussa. Jostain syystä luulin osaavani kaiken ja valitsin kohtalaisen vaativan mallin. No, valmiiksihan se tuli jopa ennen vauvan tuloa. Alku sujui hyvin, olin tarkka ja sain kohtalaisesti tilkut kohdistettua. Suurimmat ongelmat tulivat loppuvaiheessa, voin vain todeta että tikkaaminen ei ole minun juttuni! Yllä olevasta kuvasta näkee tosin vain rypyt, en viitsinyt silittää täkkiä kun siinä on yhtä sun toista läikkää. Alta löytyy syypää ryppyyntymiselle :)Freja on keksinyt että täkkiä voi vetää kasaan jos lelu joutuu liian kauas. Tosin nykyään hän ei kauaa pysy täkillä kun jo pakittaa pois ja tänään (4 kk ja 2 vko) hän myös ryömi eteenpäin.Malli: Dear Maggie, kirjasta Tilkkutöiden aarteet
Kankaat: tilkut ja reuna Hawthorne Threadsista, muut Eurokankaasta
Vanu: paksu puuvillavanu, Tilkkutalo Kotipuodista (Hakaniemi)
Koko: 97 x 117 cmVaikka tämä tuotti jonkun verran tuskaa niin opin kuitenkin valtavasti! Nyt tiedän että tikkaan seuraavan kerran koneella jossa on yläsyöttäjä (varsinkin jos on paksua vanua...) tai sitten teen koko homman käsin. Viimeisillään raskaana on myös hieman hankalaa kieriskellä lattialla ja asetella hakaneuloja kerroksien läpi. Mahtoi olla huvittava näky :D Osaan myös vielä enemmän ihailla niitä jotka osaavat tehdä tilkkutöitä!

Freja sai myös pienen neulotun viltin.Malli: Running Stitch Blanket, Debbie Bliss (ravelry)
Lanka: Novita Wool, 150 g
Puikot: 4 mm
Koko: 43 x 70 cmAlkuperäinen on kaksinkertainen ja siinä on vielä lankoja juoksemassa kujissa. Kaksinkertaisesta olisi tullut liian paksu ja langat vain kiristivät inhottavasti. Päätin siksi virkata simpukoita reunaan ja jättää viltin yksinkertaiseksi.

9 kommenttia:

Pikku- Kettu kirjoitti...

Onpa kaunis tilkkupeitto! Niin raikas malli.

kio kirjoitti...

Tosi hieno peitto tuli vaikeuksista huolimatta! Ja suloinen vauva päällä :)

Tess kirjoitti...

Kaunis tilkkupeitto ja vauva :)

Riikka kirjoitti...

Tosi ihanat peitot ja vauva! =)

Vilma kirjoitti...

Freja on hieman suloinen! Ihanan ilmeikäs vauva. Nin ja peitot on toki kauniita myös. :)

ColibriDreams kirjoitti...

Voi ihana Freja! Täkki on hieno, mallista tulevat jotenkin kerrostalon ikkunat mieleen.

Elli ja Aura kirjoitti...

Pikku-Kettu: Voi kiitos! Ja vielä suurempi kiitos vanuvinkistä. Ihailen nykyään (lähes kateellisesti) sinun tilkkupeittoja ja taitoa :)

kio: Kiitos! Ja tyytyväisiä ollaan, käyttäjää ei onneksi haittaa pienet virheet.

Tess: Kiitos :)

Riikka: Tuplakiitos tai siis oikeastaan tripla :)

Vilma: Joo, tällä neidillä löytyy ilmeitä. Näkisitpä kun hän päristelee, tekee sitä niin täysillä että on kovin huvittavan näköinen :) Niin, ja kiitos myös peittojen kehuista!

ColibriDreams: Minun mieleeni tulee taas vanhan puutalon ikkunat jos niitä katsoo yksittäin, mutta onhan koko peitto vähän niinkuin kerrostalo :)
Elli

joko kirjoitti...

tilkkutäkki on kaunis! tykkään molempien peittojen väreistä.

Anna kirjoitti...

Tosi kaunis tilkkupeitto. Mäkin olen huomannut sen, kuinka vaikeata tuo tilkkutöiden tekeminen on. Mutta myös niin palkitsevaa.