keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kaupunkimaisema

Tämän neuleen tarinasta tuli melko monimutkainen ja pitkä, mutta valmistui se sitten lopulta, juuri sopivasti kesäksi! ;)Malli: Cityscape by Laura Chau ja DROPS kuviollinen jakku
Lanka: DROPS Alpaca harmaa ja valkoinen, yhteensä ehkä 400g (en oikein muista)
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Muuta: Napit Stockmannilta

Ja sitten tarinaan:

Päätin eräänä syksyisenä päivänä, että nyt aion oppia kirjoneuletta. Sitten aloitin tekemään tätä neuletta mutta värit päinvastoin, eli valkoista helmaan ja mustaa kaarrokkeeseen. Kuitenkin neuleen edistyessa malli vaihtuikin Cityscapeiin koska se näytti makeemmalta. Ostin ohjeen ja päätin vaihtaa mallia.Neuleen edistyessä ja kaarrokkeen lähestyessä tulin tulokseen että Cityscapen talot olivat liian matalat ja kaipasivat modernisointia, joten niitäkin piti muuttaa. En pidä taiteellisia taitojani (enkä nyt sen erityisemmin arkkitehtuurisia taitojanikaan) kovin hyvinä, joten taiteellisempi parempi puoliskoni sai ne suunnitella. Sain siis uniikkeja taloja, mikään talo ei ole samanlainen ja kaupunkikuvasta tuli ihanan kiinnostava! Lisäksi monesta väri vaihtoehdosta (musta, tumman harmaa, vaalean harmaa) tumman harmaa vei voiton.Cityscapeissa kaarrokkeen kavennukset ei olleet sulavasti tehdyt, joten tein tästä oman improvisaation. Tein kainaloista lähtien ensin perinteisiä raglankavennuksia, kunnes oli kuvion paikka. Tein taloja jonkin aikaa ja jossain vaiheessa jouduin talojen välissä kaventamaan, ja loput kavennukset tein vähän fiiliksen mukaan. Nappikaitaleen tein kahdella eri värillä, koska en halunnut rajata harmaata osaa valkoisella, niin kuin alkuperäisessä ohjeessa oli.

En siis juuri ollenkaan käyttänyt Cityscapen ohjetta, tai no tavallaan katsoin siitä miten ei kannata tehdä. Mutta olihan se aikamoisena inspiraation lähteenä! Ja saatan tehdä kirjoneuleita jatkossakin :)Loppujen lopuksi tästä kirjoneuleharjoittelusta tuli aikamoinen projekti, mutta oli kyllä niin sen arvoinen! Tämä on aivan ihana, tule syksy niin saan käyttää sitä enemmän! (No ei, kesä on ihana ja saa kestää vielä ainakin kaksi kuukautta!)
PS. Pahoittelut landelookista! ;)

9 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Ihan mahtava! Kannatti nähdä vaivaa ja talojen suunnittellija on tehnyt myös loistavaa työtä!

tikru kirjoitti...

Ihana ja tykkään tosi paljon myös tuosta että nappilistakin seurailee värejä.

Käsityönopettaja kirjoitti...

Se on kertakaikkiaan upea!
Kaksivärinen nappilista on hyvä ratkaisu, ja harkittu konaisuus tekee vaikutuksen. Landelook antaa mukavasti kontrastia tuohon graafiseen citypaitaan :)

Vilma kirjoitti...

On se hieno! Hyviä muutoksia, etenkin tuo nappilista toimii tosi hyvin noin.

Elli ja Aura kirjoitti...

villapeikko: Kiitos! Yleensä pienikin vaivannäkö kyllä palkitsee! :) Laitan terveisiä talosuunnittelijalle!

tikru: Vähän tuo arvelutti että miltä näyttää, mutta ihan hyvä siitä tuli!

Käsityönopettaja: Kiitos! Landella on niin ihana kuvata kun on luonnon lähellä, mutta ei siellä jaksa hirveästi ulkonäköön panostaa :)

Vilma: Kiitoksia :)

Aura

Sini kirjoitti...

Vau! Kertakaikkisen hieno :-D

Nasti kirjoitti...

Ompahan vain tosi tyylikäs... Onnittelut arkkitehdeille!

kaisa kirjoitti...

Se on Hieno!

Laura kirjoitti...

no on kyllä sata kertaa hienompi kuin dropsin kaarrokeneule! onnittelut onnistuneesta sovelluksesta:)