keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Sekosukat

Yksi pikkusiskoista tokaisi heti nähdessään yhden keskeneräisen sukan, että tuollaiset haluaisin. Olen yrittänyt muistaa tällaisia asioita (joulua varten kirjoittelen pitkin vuotta muistiin erinäisiä vinkkejä), jotta lahjat osuisivat enemmän oikeaan. Tämä pikkusisko tuli täysi-ikäiseksi ja sai, ylläripylläri, sekosukat lahjaksi.


Malli: Lana Holdenin Skew, Knitty talvi 2009 (ravelry)
Lanka: Dropsin Fabel ja Delight, alle 50g/väri
Puikot: 2,5 mm, resorissa 2 mmAnnoin sukat lahjakorttina koska tiesin että on tarkkaa minkä väriset sukat ovat. Pitäisi tosin vain luottaa enemmän itseensä, olisin valinnut juuri tämän värin. Värinvalintahan oli tietenkin pieni tekosyy sille etten olisi ehtinyt tehdä niitä juuri silloin... ;)Olen siis tehnyt yhden parin näitä sukkia aiemmin, myös lahjaksi. Niistä yritän saada kuvia myöhemmin. En ole varmaan koskaan ollut näin innoissani sukan tekoprosessista! Sukat ovat mielestäni jonninjoutavia pakkoprojekteja (ainakin suurin osa) ja eniten ärsyttävää kun niitä pitä tehdä kaksi SAMANLAISTA!! Näissä kuitenkin säilyi mielenkiinto, tosin raidat voivat myös olla osasyy. Jonkin verran tein muutoksia, käyttämieni lankojen tiheys oli hieman pienempi kuin ohjeessa, niistä tarkemmat tiedot Ravelryssä. Raitasukathan näistä voi tehdä ihan vaan ohjetta seuraamalla, kunhan tekee raidan kierrokset tasalukuisina, kantapään origami-hetki ei muuten toimi.Ei kyllä voi muuta sanoa kun että on ne Suomen kesäillat ihania! Nämä kuvat ovat otettu heinäkuun alussa klo 22.30.P.S. Joskus neulon kyllä vielä eriparisukat itselleni, kun kahden samanlaisen tekeminen on niin ärsyttävää.

6 kommenttia:

Faline kirjoitti...

Hienot sukat!:) Itellä ollu tuo malli jonossa siitä asti kun se julkaistiin, mutta jotenkaa oo saanut niitä alotettua.:D Kannattaa muuten alottaa molemmat sukat yhtä aikaa niin ei tunnu niin puuduttavalta.;)

Paula kirjoitti...

On kyllä hienot sukat :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Faline: Kiitos! Kannattaa kokeilla tätä mallia, ainakin eka sukka oli todella jännä tehdä. Joo, pitäisi ehkä kokeilla tehdä kaksia samaanaikaan, mutta jotenkin sekin tuntuu puuduttavalta (ja minulla ei ole kaksia mielipuikkoja).

Paula: Kiitos :) Siskokin oli samaa mieltä (onneksi!).
Elli

Pikku Silppu kirjoitti...

Minun oli pakko laittaa nämä sukat omille puikoille tulemaan. Ovat niin kummallisen näköiset että pakko testata, vaikka "kiireellisempiäkin" olisi ollut tehtävänä. En vain malttanut odottaa :).

Vinkkinä / suosituksena, itse neulon sukkani pyöröpuikoilla jolloin kumpaakin sukkaa tehdään samanaikaisesti, valmistuvat täsmälleen samaa vauhtia. Itse olen tuosta tekniikasta tykännyt.

Elli ja Aura kirjoitti...

Pikku Silppu: Ovat aivan mahtavat sukat! Itsellekin pitää vielä tehdä sellaiset. Olen jo kauan neulonut sukkia pyöröpuikoilla, mutta sinä taidat käyttää kahtia? Inhoan siis sukkapuikkoja yli kaiken :D
Elli

Laura kirjoitti...

Ihanat sukat! Se toisen sukan neulominen alkaakin aina kyllästyttää kun pitää tehdä samanlainen.:)