maanantai 16. tammikuuta 2012

Vadelmapipo ja rautapisarat

Alkutalven uudet pipot ovat esittelyssä. Freja sai vadelmapipon.Malli: Irina Klionavan Liffey (ravelry)
Lanka:
Arwettan ekstra fin merino
Puikot: 3,0 mm, reunuksessa 2,5 mmIhana kaunis malli ja sopiva jämälankaprojekti. Lanka on siis ylijäämistöä Frejan villapaidasta, tosin lankaa on vieläkin jäljellä... Uhmaa on jo aika paljon ilmassa ja uutta vierastava neiti on osassa asioita hieman hankala. Suurin osa uusista neulomuksista eivät kelpaa heti alkuun, niitä pitää esitellä monta kertaa ennenkuin saa laittaa päälle asti. Tekovaiheessa halutaan toki kyllä sovittaa ja mielellään koko ajan.Minä sain sitten rautapisarat pipon.Malli: Po Lenan Tears of Bronze (ravelry)
Lanka:
Dropsin Merino Extra Fine
Puikot: 3,0 mm, resorissa 2,5 mm

Muokkauksina tein pallot epäsymmetrisin välein, tosin ei sitä oikeastaan erota tuosta valmiista kappaleesta. Ihana kevyt pipo, mutta ensi kerralla voisi tehdä hieman pienemmän koska lanka lörpähtää aika lailla käytössä. Tämäkin lanka löytyi kaapista, mutta sekään ei loppunut.

8 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ihana pipo ja sielläkin niin iso tyttö jo! Minä nykyään vaan ihmettelen kaikkien neulebloggaajien "vauvoja", miten isoja kaikki jo on :D Kun sitä miettii että tuo oma poikakin on kohta jo tuommoinen. Toisaalta ihanaa odottaa niitäkin aikoja, mutta toisaalta haikeaa. En olisi etukäteen uskonut että jo 5kk iässä tuntuu todella että ei täällä mitään pikkuvauvaa enää olekaan :)

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Oijoi ko on ihania pipoja! Nämähän piti molemmat laittaa heti Ravelry-jonoon (joka alkaa ollakki jo aikas pitkä..). Olen kans huomannu, että tuo Dropsin Merino extra fine vähän lörpähtää käytössä. Muuten varsin ihana lanka.

Elli ja Aura kirjoitti...

Paula: Vannoin kovasti etten kyllä unohda vauva-aikaa, tai ole sitä mieltä että se menee nopeasti! Mutta voi että kun olin väärässä!! Kohtahan meillä täytetään jo kaksi vuotta. Älytöntä :D

Hurahtanut Heidi: Voi kiitos :) On tosiaan kaikin puolin muuten mukavaa lankaa, mutta lörppää. Onneksi ei kuitenkaan ole suurentunut (vielä) liikaa.
Elli

Aino kirjoitti...

Ihana tuo Liffey!

helena kirjoitti...

Rautapisarapipo on todi tyylikäs, seuraavaksi mullekin tuollainen! Eikä Liffeyssäkään mitään vikaa ole :)

Kristiina kirjoitti...

Kauniita pipoja molemmat. Ja molemmat olen merkannut ravelryssä suosikkeihin. Ilmeisesi olet neulonut vadelmapipon reunuksen kaksinkertaisena? On varmaan mukavampi käytössä kuin alkuperäisen mallin reunus.

Elli ja Aura kirjoitti...

Aino: Kiitos :)

helena: Pipo on ollut oikein hyvä vähän vähemmän kylmälle säälle. Usein olen neulonut ohuet pipot alpacasta, mutta tämä olikin oikein mukava merinosta. Kiitos :) Ja puikoille vain.

Kristiina: Joo, neuloin reunan kaksinkertaisena, käännöksessä on yksi nurja kierros ja loin silmukat provisional castonilla, niin että sain sitten silmukat neulottua yhteen eikä tarvinnut erillistä ompelua. Joku muukin oli tehnyt näin ja sieltä (Ravelrystä) se idea tuli :) Kiitos myös kehuista :)
Elli

ArualMaria kirjoitti...

Tosi kauniita pipoja! Ihania!