lauantai 25. helmikuuta 2012

Reikäpaita

"Ope, sun paidassa on reikiä!" kuului kesken oppitunnin. Siinä sitten yritin selittää että ne kuuluvat asiaan. Oikeastaan tunnilla puhuttiin jostain aivan muusta. Eikö ole ihanaa miten yläasteikäiset oppilaat ovat sponttaaneja!Malli: Veera Välimäen Okrankeltainen jakku, Moda 3/2011 (ravelry)
Lanka:
Dropsin Muskat, n. 410 g
Puikot: 4,0 mmEnsimmäinen Veeran suunnittelema neule jonka tein, vaikka olenkin kuolannut hänen tuotoksiaan jo vaikka kuinka kauan. Nyt olen ehdottomasti sitä mieltä että teen vielä monta lisää. Ovat yksinkertaisia, mutta sitten niissä on kuitenkin sitä jotain. Tässä neuleessa mm. nuo reiät ja hihojen rypytykset.Tämä on siis kesäneule joka jopa valmistui kesällä. Sitä myös käytettiin aika paljon, kuvaaminen vain venähti "vähän". Kuvaushetkellä muuten käytössä ollut tikku oli vielä kateissa, joten toisesta hiussoljesta napattu tikku sai toimia kiinnitystehtävässä. Neulettahan voi myös pitää helmat lepattaen auki, en tosin vielä ole oppinut käyttämään sitä sillä tavalla, vaikkei se edes hullumalta näytä.Lanka, eli Dropsin Muskat, on ostettu aikoja sitten puuvillalanka-alesta. Tiehys ei oikein täsmännyt tähän, mutta oli sopivasti 1/5 pienempi, eli laskin vain kaikki silmukkamäärät 20% pienemmiksi. Helppoa ja toimi hyvin. Reikien määrää vähensin myös samalla menetelmällä lähes kaikissa paikoissa. Auran kanssa puhuttiin juuri kesällä että pitäisi useammin neuloa puuvillaneuleita, villaset kun ovat liian kuumia kesällä ja puuvilla näyttää myös kovin siistiltä. Langassa oli tosin yksi ärsyttävä piirre.Lanka siis kiertyi aivan vimmatusti koko ajan. En tiedä johtuiko tämä minun neulontateknisestä viasta, tai siitä että olisi pitänyt ottaa lanka kerän ulkopuolelta, tai jostain ihan muusta. Ärsyttävää se kuitenkin oli, eikä asiaan auttanut edes kerän vaihdos.

13 kommenttia:

RiikkaS kirjoitti...

Ihan sama ongelma muskatin kanssa! Ärh!

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Hieno neule! Samaa ohjetta olen kans vilkuillu Modasta, mutta en vain ole vielä laittanu puikoile.
Mie olen kans huomanu saman ongelman puuvillalankojen kans (mm. Tennessee ja Safran). Olen kans ottanu langan kerän sisältä. Ehkä ens kerrala pittää kokkeilla ottaa se ulkoa vaikka niin ärsyttääki se kerän pyöriminen.
Saakos udella minkä aineen opettaja olet? Itse valmistun jonkin ajan päästä matikan opeksi. Saa nähä miten sitä niitten teinien kans mennee. :o)

Maria kirjoitti...

Hei hieno blogi! Löysin blogilistan kautta ja kiinnostuin luomuksistasi :) Mutta niitäkin enemmän kiinnostuin ammatistasi yläasteen opettajana--millaista luonnetta ammattisi vaatiikaan !:O Hatunnosto sinulle, yläasteikäiset ovat mahdollisesti vaikeinta mahdollista porukkaa :D

Kivaa helmikuun loppua sinulle!

Elli ja Aura kirjoitti...

RiikkaS: Ihana lanka tosiaan muuten. Hyvä tietää että muillakin on sama ongelma, ainakin tiedän että vika ei ole minussa ;)

Hurahtanu Heidi: Kiitos :) Oli nopea ja hyvä ohje, suosittelen! Nyt muistan että ongelmaa oli Novitan Butterflyn kanssa, tosin ongelma oli päinvastainen, eli lanka kiertyi auki. Voi olla että neulon mielummin kerän sisältä niin että lanka kiertyy kuin ulkoa. Tai ehkä pitää kuitenkin kokeilla yhden kerän verran.

Tietenkin saa udella! Olen biologian ja maantiedon opettaja. Hyvin niitten teinien kanssa menee kunhan ottaa asian oikealla asenteella ja oppii tuntemaan oppilaat. Ero on suuri sijaisena olemisen ja oikeasti töissä olemisen kanssa!

Maria: Voi kiitos, Aura-sisko kiittää myös :) Heh, luonnetta saa olla, tosin suuri osa on jääräpäisyyttä :D
Elli

Tui kirjoitti...

Ihana takki ja ihana väri! Mun kokemus merseroidusta puuvillasta on, että se tekee just tota kiertymistä.

Jaana kirjoitti...

Kivan rento neule! Itse olen neulonut muskatia kerän päältä ja samalla tavalla kiertyy. Ei voi mittään ;)

Kytsätär kirjoitti...

Voi miten ihana, mulla on tuo neule myös listalla odottamassa vuoroaan. Mulla on tuota kiertymisongelmaa kanssa välillä Muskatin kanssa, mutta ei aina, miksiköhän.
Hyvä tietää että tämä onnistuisi tuostakin langasta. Kiitos tiedon jaosta todella!!

Elli ja Aura kirjoitti...

Tui: Kiitos :) Tykkään itsekin! Olisikohan se niin että merseroimaton sitten aukeaa? ;) Minulle on sattumalta tainnut käydä näin.

Jaana: Voi hitto. No, mutta hyvä tietää etten turhaa yritä toista ärsyttävää ja saan sitten vielä kaupan päälle sen toisen :D Niin ja kiitos kehuista ja tiedosta!

Kytsätär: Kiitos ja puikoille vaan :) On hyvä ja käyttökelpoinen kesä/syyskeleillä. Tosin lanka on aika paksua ja tönkköä tähän, voisi toimia myös kevyemmällä jos ei välttämättä halua juuri sellaista lopputulosta. Lähinnä minua ärsyttää kun alla oleva reuna on paksu ja jää makkaraksi...
Elli

Kristiina kirjoitti...

Kivan rento malli ja tuo värihän on tosi kiva.

helena kirjoitti...

Kaunis neule ja ihana väri! Mä en ole edes huomannut ko. neuletta Modassa, täytyy katsoa uudestaan miltä se siellä näyttää. Olen kanssasi samaa mieltä Veera V:n neuleista, niissä on aina se pieni jokin ja ohjeet ovat hyvin kirjoitettuja!

Nna kirjoitti...

Ihana neuletakki!

Emma kirjoitti...

Kaunis takki ja upea väri!

Mie neuloin viime kesänä Muskatista liivin, ja ihan sama ongelma kiertyvän langan kanssa. Uskomattoman ärsyttävää...

ArualMaria kirjoitti...

Tosi nätti takki! Väri on ihana ja Veeran mallit on takuuvarmasti kivoja.