keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Pyöreitä

 Täytin eilen pyöreitä. Ei sitä kauheasti ehtinyt miettiä etukäteen, koska mies väitteli viime viikolla (tästä oma postaus myöhemmin, oli tietenkin pakko ommella uusi iltapuku ). Niin ja ollaan täällä pyöreitä yhdellä toisellakin tavalla :) Tämä siis syy sille että oli oikeasti pakko ommella uusi iltapuku.


Samalla vienosti pyöreän mahan kanssa on esittelyssä uusin valmistunut neule. Vienosti pyöreä siksi että kuvaussessiosta on vierähtänyt 5 viikkoa eikä maha enää ole noin pieni. Neuleinto oli kesällä jossain rapakon takana. Oma vointi oli niin kehno ettei mitkään puikot olisi pysyneet käsissäkään. Tämä neule valmistui siis jo huhtikuussa (kai).


Malli: Larch Cardigan, Amy Christoffers (ravelry)
Lanka: Madelinetoshin Tosh Merino Light, 3 vyyhtiä (eli noin 300 g)
Puikot: 3,5 mm ja 2,5 mm (resorissa)
Napit: Stockmannilta

Lankaa oli todella niukasti. Alla olevassa kuvassa on kaikki mitä jäi jäljelle.


Jännitti aivan VALTAVASTI että riittääkö lanka kaulukseen vai ei. Onneksi omistan digitaalisen vaa'an, tämän avulla oli mahdollista tarkistaa kauluksen ensimmäisten kierrosten aikana että lanka tulee riittämään kohtalaiseen kaulukseen. Kaulus ei ehkä kuitenkaan ole se neuleen onnistunein osio. Jännitti niin paljon että poimin vähän vähemmän silmukoita kuin mitä ohjeessa sanottiin (luulin tietäväni paremmin ja halusin säästää lankaa). Kannattaa siis poimia paljon silmukoita kaulukseen, omani kiristää vähän.


 Hihat tein myöskin soveltaen. Poimin silmukat (lähes summamutikassa) pyöriöltä ja neuloin ylhäältä alas, aluksi lyhennettyjä kierroksia. Tämä onneksi toimi ja olen siskon kanssa samalla kannalla; seuraavatkin, ei kaarrokkeelliset, neuleet näin.


Lanka on ihanaa vaikkakin aika kallista, tosin metrejä on yhdessä vyyhdissä aika lailla. Tilasin omani Titityyltä.


Keväällä otettiin jo yhdet kuvat, mutta en kelpuuttanut niitä... Tosin tästä pidän :) Freja pilkahtaa myös ylimmässä kuvassa päällään meidän pikkusiskon neuloma villapaita. Tämä kiharapäinen sisko on perustanut oman bloginsa, kannattaa kurkistaa tänne: Kiharoiden Kätkössä.

9 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Mikäs toi punainen jutskale on joka Frejan kaulassa hengailee? :) Ps. söpöjä ootte!

Jatta kirjoitti...

Tuplaonnittelut! Oi että <3 Ja onpas muuten herkullisen värinen neule!

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Onnea oikein paljon: synttäreistä, miehen väittelystä ja siitä kaikkein ihanimmasta: pyöreästä vatsasta! Täällä ollaan samassa tilassa, tosin veikkaisin, että muutaman viikon perässä. Tulis jo lumi! :o)
Neuletakkisi on kaunis. Tuota lankaa olen monesti ihastellut, mutta vielä en ole raskinut ostaa. Pitäisi ensin tietää se jokin superihana neule, johon langan käyttäisi. Sitä odotellessa.

Paula kirjoitti...

Oi että, onnea oikein paljon niin synttäreistä kuin tuosta vatsastakin :)) Ihana juttu :) Ja ihana neule myös!!

Elli ja Aura kirjoitti...

Lilja: Se on yhden leningin vyö. Oli ollut mukana siinä oopperajuttussa ja taisi siksi vielä lojua kotona. Ja kiitos <3

Jatta: Kiitos :) Neule on vielä aivan eri värinen kuin muut aiemmin tehdyt (unohdin tosin laittaa niistä otetun kuvan mukaan...).

Hurahtanut Heidi: Voi kiitos ja paljon onnea sinnekin <3 Vakoilin että taidat kyllä olla minua joitain viikkoja edella (nyt menossa 24. viikko). Tämä on niitä harvoja neuleita johon olen ostanut langat juuri yhtä mallia ajatellen ja josta se sitten vielä toteutui.

Paula: Kiitos, kolminkertaisesti :)
Elli

ArualMaria kirjoitti...

Onnea synttäreistä ja masuasukista! Kaunis takki, tuo lanka on ihan superihanaa. Söpöjä kuvia.

Kaisa kirjoitti...

Onnea! Kaunis takki, nuo madelintoshin langat ovat upean värisiä.

Usimarjaana kirjoitti...

Oi että, onpa tosi kaunis! Tai oikeastaan te kaikki olette! Onnea! :)

Tess kirjoitti...

Paljon onnea sekä synttäreistä että vauvamasusta :)

Tosi kaunis neule ja ihana väri. Mulla taitaa olla tuota samaa väriä, mutta pitsivahvuisena.