maanantai 18. tammikuuta 2010

Kevyen kevyttä

Tämän tapaisia mekkoja näkyi syksyllä kaupoissa ja kun kesällä oli sopivaa lankaa tarttunut mukaan Tallinnasta niin ei kun vaan puikot heilumaan!Malli: Alpaca Tunic, IK Fall 2009
Lanka: Alvitan Silkid, 95 g
Puikot: 3,0 ja 3,5 mm

Mekosta tuli sitten lopulta aivan erilainen kuin ohjeessa, kun lanka on jotain ihan muuta. Kun näin tämän ohjeen ensimmäistä kertaa näin heti mielessäni toteutuksen mohairista. Halusin siitä enemmänkin söpöily mekon kuin oleskelutunikan.

Ohjeesta otin lopulta sitten vaan pitsikuviot ja linjan. Neuloin mekon pyörönä ja laitoin kuuden pitsikuvion väliin tasasesti silmukoita. Kavensin niitä sitten pois oman fiiliksen mukaan ja toivoin että kavennukset olisi valmiita sopivassa kohtaa. :) Ohjeessa nuo olkasaumat ovat jossain käsivarren puolitiessä, mistä en ollenkaan tykkää, joten kavensin kainalossa silmukoita ihan reippaasti. Hihoista en ohjeessa myöskään tykännyt joten tein ihan oman version. Ja jos saumojen ompelu on kauheaa, niin se hihojen kiinnittäminen on sitä ihan kauheinta! Päätin sitten uhkarohkeana aloittelijana poimia hihasilmukat, ja siinä samalla sitten ajattelin että toivottavasti onnistuu, koska mohairia ei vain pureta. Piste. Eli poimin ensiksi kaikki silmukat ja tein sitten lyhennettyjä kierroksia, niin että yritin matkia hihapyörön mallia. Lisäsin myös ylimääräisiä silmukoita olkapäälle, jotta saisin pientä puhvihihan vaikutelmaa. Tämä tapa onnistui ihan täydellisesti. *Ylpeä* Taidan aloittaa opiskelemaan tätä alaa ihan urakalla, koska tosiaan en mieluiten koskaan enä haluaisi ommella yhtäkään hihasaumaa!Lanka on sitten ihan toinen tarina. Aivan ihanaa. Juuri sopivan karvaista ja ihana koostumus, 70% mohairia ja 30% silkkiä, ja kun Tallinnasta ostaa niin ns. sairaan halpaa! :)Joulustakin on jo kohta mennyt kuukausi, hupsista. Ehkä joululahjojen esittelyä sitten sauraavaksi :)

13 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Aivan mielettömän ihana! Oon haaveillut samantyyppisestä pitkin syksyä.

Altocumulus kirjoitti...

Upea, vau!

Jaana kirjoitti...

Tosi ihana!

ullapulla kirjoitti...

älyttömän upea!!!!! :)

Vilma kirjoitti...

Voi miten nätti! Oon miettinyt ihan samaa tapaa hihojen tekemiselle, hyvä kuulla, että toimii. Pitää itsekin rohkaistua kokeilemaan seuraavassa hihallisessa projektissa, hihapyöriöiden saumat kun on ehkä just ne ärsyttävimmät ommella. :)

ColibriDreams kirjoitti...

Tosi kaunis, jotain tuollaista haluaisin itsekin!

villapeikko kirjoitti...

Kaunis!

Elli ja Aura kirjoitti...

Anni: Siitä vaan puikot heilumaan ;)

Altocumulus: Kiitos!

Jaana: Kiitti!

Ullapulla: Voi kiitos! :)

Vilma: Kiitos! No niin on, ja mulla ainakin harvoin edes onnistuu!

ColibriDreams: Paljon kiitoksia!

Aura

Tui kirjoitti...

Oi,kaunis :)

Tess kirjoitti...

Kaunis!

helena kirjoitti...

Aivan mielettömän hieno tunika! Katsoin Ravelryssä muita projekteja tästä kun olin nähnyt siellä sinun versiosi ensin ja täytyy sanoa, että muut olivat aika pliisuja tuon rinnalla!!!

Lankaunelmia kirjoitti...

Todella upea neule!

Riikka kirjoitti...

Tosi nätti toteutus! Hienoa että osaa tehdä muutoksia ohjeeseen, niin että tulee itselle sopiva! Nätti värikin vielä! =)