torstai 7. tammikuuta 2010

Joululahjoja

Täällä ilmoittautuu yksi laiska bloggaaja. Tiedän myös että toinen löytyy tästä blogista... Yritämme parantaa tahtiamme, sillä neulomistahti ei ole hidastunut, minulla melkein päinvastoin. Kai se on sitä keskiraskauden energisyyttä...

Tänä vuonna olen erityisen ylpeä itsestäni joululahjojen suhteen. En ostanut YHTÄKÄÄN lahjaa, vaan tein kaikki! Tässä siis esittely osasta. Ensimmäisenä meidän kotiperheen vaihto-oppilaalle valmistunut purohuivi.
Ohje: Strikkelisen Baktus (ravelry)
Lanka: Novita Puro, iltanuotio, n. 98 g
Puikot: 6 mm

Todella nopeatekoinen ja raitoihin jäi koukkuun. Halusi nähdä miten seuraavat värit raidoittuivat ja yllättävän hyvin ne menivät yhteen. Taisi olla kolmen illan projekti ja sopii mielestäni kantajalleen erinomaisesti.
Seuraavaksi pikkuveljen rokkilapaset. Langat omasta varastosta.Malli: istuvammat peruslapaset, 48 s
Lanka: Novita Nalle, musta ja pätkärääkätty harmaa
Puikot: 3 mm

Pipojakin on valmistunut. Pahoittelen heti kuvan laatua koska se on otettu kaverin synttäreillä juuri ennen baariin lähtöä, mikä tarkoittaa sitä että valoa oli nolla ja ihmisillä jo vähän kiire. Kamerankäyttäjä ei tietystä syystä kuitenkaan ollut maistissa, joten tästä ei voi saada anteeksi.Malli: Angela Hanhnin Beaufort hat (ravelry)
Lanka: Drops Alpaca kaksinkertaisena, n. 40 g
Puikot: 4,5 mm

Näitä pipoja valmistui lopulta kaksi kappaletta. Tämä kyseinen kuvassa oleva on kaverin syntymäpäivälahja. Sankareita oli samoissa juhlissa kaksi, mutta toinen sai lankaa ja puikot ja haasteen neuloa huivin (lahja sisälsi myös avun jos siitä on tarvetta). Toinen pipo valmistui melkein samasta väristä joululahjaksi langon avovaimolle.

Pikkusukkia sukulaisille, lankana 7-veljestä, juuri niitä värejä mitä kotoa löytyi. Koot ovat 22, 24 ja 30. Sain siis langanjämiä loppuunkulutettua ja vastineeksi tyytyväisiä vanhempia.Miehelle tein tänä vuonna lapaset. Hän kokeili minun Chevaliertekeleitäni ja totesi niiden istuvan niin hyvin että sain ajatuksen tehdä samanlaiset myös hänelle. Toki tässä on nyt kova dilemma - pariskunnalla on samanlaiset lapaset!!Malli: Tikrun Chevalier lapaset (ravelry)
Lanka: vasemmalla Novitan Florica kaksinkertaisena ja oikealla drops Karisma (100 g)
Puikot: vasemmalla 4,5 mm ja oikealla 3,5 mm

Minun vanhasta Chevalierparista toinen katosi jonnekin Ahvenanmaalle. Ovat olleet niin lempparit että oli pakko tehdä uudet. Näistä tulivat tosin hieman liian isot.

Näiden lisäksi kuvaamattomia joululahjoja ovat:
- musta pipo langolle, samaa mallia kun miehen, lanka myös Dropsin Alpaca mustana
- mustat lapaset veljenpojalle, mallia perus, lankana Novitan Isoveli (todella pikaprojekti, 3 tuntia meni kaiken kaikkiaan)

5 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Kivoja lahjoja olet tehnyt! Minä olen niin laiska neuloja että teen vain itselleni :)

Hilmukka kirjoitti...

Paljon olet saanut aikaiseksi! Ihania kuvia ja kivoja neuleita :).

Riikka kirjoitti...

Onpas siinä lahjoja! Hyvän näkösiä kaikki. =)

Elli ja Aura kirjoitti...

Tytti: Kiitos! Minulla onkin joku ihmeellinen epäitsekäs kausi päällä.

Hilmukka: Joo, yllätyin itsekin. Eikä tässä vielä kaikki ;)

Riikka: Kiitos!
Elli

Käsityöperhonen kirjoitti...

Onpas tosi upeita lahjoja!

BTW, minulla olisi blogissani teille pieni yllätys... :)