sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Kaapelibolero vol 2

Työkaveri ihastui aikoinaan oitis kaapelibolerooni ja meinasi melkein viedä sen päältäni :) No, lupasin sitten tehdä hänelle oman, joka valmistui aika pitkällä viiveellä. Tätä neuletta neulottiin lähinnä opekokouksissa ja se asui koululla kunnes spurttasin ja otin tekeleen joululomaksi kotiin.Malli: Norah Gaughanin Cabled Bolero, VK talvi 06/07 (ravelry-linkki)
Lanka: Lane Cervinian Mambo, n. 430 g
Puikot: 4,5 mm
Napit: omasta kätköstä

Bolero on tehty matkimalla edellistä omaani. Tein samat muokkaukset ja neulominen ei ollut yhtään niin jännää kuin viimeksi. En selvästikään ole tehty tekemään samoja neuleita uudestaan. Viimeksi kuitenkin meinasin heittää boleron metsään, kun se ei istunut takaa ja oli muutenkin aluksi hassu...Ei se bolero valmistunutkaan joululomalla vaikka otin spurtin... Langat ostin viime elokuussa kun kävimme siskoporukalla Tallinnassa. Kävi kuitenkin hassusti sillä lanka loppui kesken, vaikka olin ostanut sitä kerän enemmän kuin edelliseen. En nyt oikein tahdo ymmärtää, mutta kai lanka oli sen verran paksumpaa että sitä kului siksi hieman enemmän. Kaulus ja alahärpäke jäi jäljelle, joten lankaa oli pakko saada lisää. Otin sitten reippaasti yhteyttä Karnaluksiin ja kysyin josko lähettävät tilauksia myös Suomeen. Hyvinhän se onnistui ja palvelu oli aivan mahtavaa! Satuin vielä saamaan samaa värierää kuin mitä olin elokuussa ostanut :) Paketin mukana tuli tietenkin tilattua vähän muutakin; pikkuisen lankaa tuleviin projekteihin ja lähes 15 puikot (eivät olleet kaikki itselleni). Paketti painoin noin 600 g ja oli siis ihan laatikkona lähetetty. Kuitenkin postimaksu oli aivan naurettavan pieni, joten kannatti ehdottomasti tilata (kun tiesi mitä tarvitsi) eikä lähteä lahden yli seikkailemaan.Työkaveri tykkäsi todella paljon omasta bolerostaan ja laittoi sen heti seuraavana päivänä päälle. Napit menevät myös hänellä kiinni, mutta piti sitä mieluummin näin :) Bolero valmistui juuri ja juuri niin että minäkin ehdin nähdä sen yhden päivän ajan käytössä. Nyt ollaan nimittäin hiihtolomalla ja heti perään alkaakin mahaloma.

10 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Kiva bolero!

Oli hyvä lukea, että Karnaluks lähettää postitse, sillä neulon juuri sieltä ostetusta langasta ja hiukan "pelottaa", että lanka loppuu...

Anonyymi kirjoitti...

Oi! Onpa kaunis vaatekappale! Hyvää talvi- ja mahalomaa! Riitta

Vilma kirjoitti...

Tämäkin on niin kaunis, kun jo se ensimmäinen oli ihan täydellinen. Aika hyvä jäähyväislahja työkaverille. ;) Rentouttavaa talvilomaa ja sitäkin ihanampaa mahalomaa!

Riikka kirjoitti...

Onpa nätti! =)

Christina kirjoitti...

Vau,se on aivan upea. Olem taistellut jo pitkään kiusausta vastaan, että tilaisin pikkusen lankaa karnaluksista ja ehkä muutamat ruusupuiset puikot lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno!!! Sopii hyvin!

Elli ja Aura kirjoitti...

Neili: Kiitos! Palvelu pelasi vielä suomeksi ja oli nopeaa :)

Riitta: Voi kiitos! Lomasta varmasti nautitaan.

Vilma: Kiitos :) En tosin ole ollenkaan niin tyytyväinen tähän kuin omaani, syyllisenä on luultavasti lanka. Omani lanka oli paljon pehmeämpää, tästä tuli hieman tönkkö. Onneksi työkaverilla ei ole mihin verrata :D

Riikka: Kiitos paljon!

Christina: Luulen että minunkin taistelu on tästä lähtien kovaa, varsinkin kun postikulut olivat niin naurettavat (n. 3,50 € koko lähetykselle) että melkein kannattaa tilata puikot sieltä kun kipaista suomalaiseen kauppaan... Ja kiitos!

Anonyymi: Värin mukaan lanka valittiin, sopii myös omasta mielestäni käyttäjälle mainiosti. Kiitos :)
Elli

Tess kirjoitti...

Kaunis on tämäkin versio, vaikka se vihreä ehkä viehättääkin omaa silmääni hiukan enempi :) Tommonen pitäs saada itellekki. Mukavaa mahalomaa sinulle.

helena kirjoitti...

Tämäkin on ihana! Mulla on tuo lehti ollut yöpöydän laatikossa sen ilmestymisestä asti (aika kauan siis) mutta ei vaan ole bolero valmistunut. Se näyttää jotenkin niin haastavalta... Ehkä vielä joskus!

Elli ja Aura kirjoitti...

Tess: Olen samaa mieltä :) Onneksi se vihreä on se oma ;) On ihan kätevä ja mukava neuloa, mutta kolmatta en tekisi vaikka joku pakottaisi...

helena: Kiitos! Bolero näyttää kauhean paljon vaikeammalta kuin mitä se on! Rohkeasti vain kimppuun kun siltä tuntuu. Neulotaan vain viisikulmaisia ja siihen pari palmikkokäännöstä, ei sen kummempaa. Tosin vaikeudet tulivat sitten istuvuuden ja muiden seikkojen kanssa, ainakin kun on yhtä kranttu kuin minä.
Elli