sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Talven lämmikkeitä

Talvea varten on valmistunut vähän sitä sun tätä lämmikettä. Ensimmäinen ei lämmitä kauheasti, mutta on kiva kuitenkin.Malli: Evelyn A. Clark, Swallowtail Shawl (ravelry)
Lanka: Ilun Kainuunharmas huivilankaa, väri hilla, n. 50 g
Puikot: 4 mm

Lankaa on aivan pakko hehkuttaa! Se oli IHANAA, taivaallista ja erityisesti miellyttävää neuloa. Ohutta, mutta kuitenkin siinä on asennetta (eli rouheutta). Lankaa kului vain noin puolet, joten lopuista pitää ehdottomasti keksiä jotain. Normaalisti käytän huivia kietaistuna kaulan ympärillä. On juuri sopivan pituinen ja kokoinen tähän tarkoitukseen.Kivalle ja lämpimälle pipolle oli tänä talvena akuutti tarve. Halusin jotain hieman hienompaa lankaa (eli kalliimpaa), tosin en tiedä olenko niin tyytyväinen valintaani. Pipo on kaikesta huolimatta ollut kovassa käytössä.Malli: Tikrun Side Cable Hat (ravelry)
Lanka: Dropsin Silke Alpaca, 90 g
Puikot: 5 mm


Langan väri ei oikein pääse oikeuksiinsa, aurinko oli mennyt jo pilveen ja muuten kovin lämmin liila on hyvin kylmän näköinen. Piposta tuli hieman iso ja siksi se valuu helposti silmille. Mietin josko purkaisi ja neuloisi uusiksi. Toisaalta hiukset eivät lässähdä yhtä paljon jos pipo on hieman iso.Miehelläkin oli pipopula. Edellinen paksumpi on kadonnut, joten paukkupakkasten aikaan oli pakko saada uusi. Halusin tehdä jotain hauskempaa kuin vain perusperuspipoa, joten tein seuraavanlaisen:Malli: Villapeikon Mustikka (ravelry)
Lanka: Novitan Aino, alle 100 g
Puikot: 4,5 mm


Malli oli kiva ja palmikko teki neulomisesta kiinnostavan. Pipo taisi valmistua kahdessa illassa ja lanka löytyi kotoa. Jos en olisi tehnyt tällaista miehelle niin voisin tehdä itsellekin. En ole vielä päässyt tuulipukuvaiheeseen, samanlaiset lapaset ovat jo tarpeeksi ;)

Omat Cheavlierini osoittautuivat hieman liian isoiksi. Pakkasille yksinkertaiset lapaset olivat myös kovin kylmät. Villapeikon innostamana omat lapaseni nielaisivat toiset.Malli: peruslapaset, 44 s
Lanka: Dropsin Alpaca, n. 30 g
Puikot: 3 mm


Ovat tasan omaan käteen istuvat ja lämmittävät ihanasti!Ja kyllä, mahankasvatusprojekti edistyy myös kovaa vauhtia. Takki mahtuu vielä juuri ja juuri kiinni ja näytän jo aika ankalta :)

13 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Ihanan värinen huivi..!

Mun olo ei ole niinkään ankka... ennemminkin norsu.

villapeikko kirjoitti...

Kauniita! Ja kauniin värisiä!
Heh, mullakin on oma Mustikkapipo, mutta koska mies käyttää omaansa koko ajan, en ole juurikaan päässyt itse käyttämään omaani :)
Maha on komea!

Tui kirjoitti...

Ihania neuleita! :)

Tess kirjoitti...

Ihania neuleita!

Maha on aika komian kokonen :)

Outi kirjoitti...

Ihania kaikki. Mutta kyllä tuo masu vie voiton!

Jaana kirjoitti...

Mainio masu! Ja ihania neuloksia!

Elli ja Aura kirjoitti...

Maiju: Kiitos! Lanka oli pakko tilata ihan heti kun sen näin :) En ole itse vielä päässyt norsutilaan, mutta se koittaa varmasti. Ja ankka siksi että selkä yms ongelmien takia vaakun joskus kävellessä ;)

villapeikko: Kiitos :) Ja kiitos itse mustikan ohjeesta ja mainiosta alpakkalapas vinkistä! Katsotaan miten komeaksi se maha vielä ehtii...

Tui: Kiitos!

Tess: Paljon kiitoksia. Melkein kaksi kuukautta vielä jäljellä, joten kokoa tulee varmaan vielä lisää.

Outi: Hih, kiitos!

Jaana: En välttämättä enää ole itse koko ajan sitä mieltä että vatsa on mainio, se rupeaa usein olemaan enemmän tiellä. Mutta kiitos kuitenkin :)
Elli

Riikka kirjoitti...

Tosi kauniita töitä! Tuota Tikrun pipoa oon miettinyt minäkin tekeväni, se on niin nätti! Yhden mustikan tein jo joulun alla lahjaksi, taidan tehdä sellaisen itsellenikin.. Mulla olis nyt just tarve vähän löysemmälle pipolle juuri, jonka alla ei ponnari aina lätsähtäis! =)

ColibriDreams kirjoitti...

Kauniita neuleita ja kivaa nähdä mahan kehitystä.

Christina kirjoitti...

Upeita värejä ja neuleita. Kyllä miunkin mies varmaan tykkäis mustikasta. Oi, kun ihana pyöreä vauvamasu. Miun lapsista on kaksi syntynyt talvella vuoden vaihteessa - muistan miten jännäsin mahtuuko talvitakki loppuunasti päälle.

Elli ja Aura kirjoitti...

Riikka: Kiitos! Meiltä lämmittää :) Tikrun pipo on kyllä ainakin omaan päähän hieman iso, melkein tosiaan jo siinä rajalla.

ColibriDreams: Kiitos ja siinähän se maha kehittyy, vaikkei sitä itse enää huomaakaan miten se kasvaa!

Christina: Sitä tässä juuri jännitellään. Saa nähdä milloin pakkaset hellittää, tosin en tiedä meneekö mikään kevättakki sen paremmin päälle... Ja kiitoksia myös :)
Elli

helena kirjoitti...

Kaunis huivi, hienot pipot ja lapaset, ja komea maha :) Tuo Tikrun pipo on mun tämän talven suosikkini, ollut käytössä joka päivä! Muistaakseni tein lopussa kavennukset vähän nopeammin kuin mitä ohjeessa käskettiin ja tuli just passeli.

Anonyymi kirjoitti...

Oletpa ollut aikaansaava! Kauniita, ihanan värisiä neulomuksia nuo kaikki, ja kaunis olet Sinäkin. Hyvää vointia loppuraskauteen!

Maaria