lauantai 30. heinäkuuta 2011

Frejan vaatetusta

Minua on puraissut lastenvaateompelukärpänen. Maailman ihanimpia kankaita on noin kaksi miljoonaa ja kangasta menee yhteen vaatekappaleeseen sen verran vähän ettei haittaa jos joskus epäonnistuu. Kauhean monta epäonnistumista ei ole sattunut matkan varrelle, vaikka vaatteita on syntynyt jo läjäpäin. Ensimmäistä bodya varten ostin kuitenkin maamme suurimmasta kangaskaupasta halvinta siedettävää trikookangasta. Sitä bodya en kyllä taida täällä näyttää, tulipahan harjoiteltua ja sovitettua kaavaa.

Seuraavaksi uskalsinkin leikata kallisarvoisempaa kangasta, tuloksena viidakkobody.Kaava: Ottobre 5/2006 koko 80 cm, suurin muokkauksin
Kangas: Lasten metsola, , kangasta taisin tilata 0,7 m, reunan ohut trikoo Eurokankaasta
Nepparit: Karnaluks

Muokkauksiin kuului ainakin sivusaumojen lyhentäminen (todella paljon, saisi olla vieläkin enemmän, jos on tarvetta tarkoille mitoille niin kertokaa, kaivan kaavan esille), kaula-aukon muuntaminen tavalliseksi kirjekuorimallisesta ja bodyn kaventaminen (leveys koosta 74cm). Nauratti muuten hieman kun uusin Ottobre saapui heinäkuussa. Olin siis tehnyt oman setin jo aikoja sitten (toukokuussa).Housujen kaava on myös muokattu samaisesta Ottobre-lehdestä (5/2006). Meidän neiti on elänyt jonkun verran läskeillään ja edes koon 74 housut eivät tahdo pysyä ylhäällä(eli kohta jo muuten kaksi kokoa pienemmät). Pituutta laitoin sitten reilusti, taisi olla noin kokoa 86 cm. Samanmallisia housuja on tullut tehtyä 3 paria, erilaisista velourkankaista. Yllä oleva kangas on myös tilattu Lasten metsolasta.

Frejakin taitaa ommella tulevaisuudessa, kankaat ovat nyt jo pop.Kaava: Ottobre 3/2011, muokattu
Kangas: Ikasyr, 0,5 m riitti juuri ja juuri
Nepparit: Karnaluks

Tämäkin kangas kuuluu niihin maailman ihanimpiin
(tarkoitan siis tuota vaaleanpunaista), niin söpöä että! Siitä piti sitten myös söpöillä body puhvihihoilla. Alkuperäinen on kietaisumallia, mutta muokkasin kietauksen pois ja tein lähes samat muut muokkaukset kuin ylläolevassa. Jätin V-aukon ja vältyin siten neppareilta kaula-aukossa.Samalla hyväksi havaitulla kaavalla, tein vielä t-paidan, tämäkin kangas on tilattu Ikasyriltä. Ikasyriltä tilasin myös kokolappuja. Vaikka minä muistaisin vaatteiden koot, niin kukaan muu ei sitä tulevaisuudessa muista.Näiden lisäksi olen ommellut lukuisan määrän pipoja ja muuta pientä lahjaksi. Säästän teidät kuitenkin niiltä, mutta palaan kyllä kohtapuolin uusin tuotoksiin. Neuleitakin on tulossa tästä ja myös tämän blogin toiselta pitäjältä.

8 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Aivan ihania kankaita olet ostellut ja makoisia tuotoksia niistä saanut, kerrassaan ihania. T-hihainen body puhvihihoilla menee kyllä täälläkin harkintaan.. tosi hyvä! Ja kiitokset kangastarjouksesta. Toistaiseksi yritän tuhota omia kangasvarastoja hiukkasen ailahtelevalla menestyksellä, joten tässä vaiheessa kieltäydyn lisäkankaasta (vaikka se apila ONKIN punaisena aivan ihana).

Kaisa kirjoitti...

Ihania kankaita ja vaatteita! Tosi kiva että teet tytölle vaatteita muistakin kuin "tyttöjen väreistä". Meidän tyttöä luullaan välillä pojaksi jos ei ole pinkkiä päällä, mutta olen yrittänyt olla häiriintymättä siitä. :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Maiju: Kiitos! Ja kerro toki jos kuitenkin jäät kaipailemaan punaista apilakangasta, en tiedä ollenkaan mitä siitä enää tekisin (tein myös pipon) ja himoitsen jo samaa vihreänä...

Kaisa: Meillä ollaan menty yllättävän paljon tuohon vaaleanpunaiseen. Aluksi oltiin vielä enemmän unisex-vaatteitten kannalla. Yritän tehdä ainakin osan vaatteista unisexina, jos joskus tulisi toista sukupuolta oleva vauva tähän taloon. Me ollaan päästy jo tuosta kumpi sukupuoli arvailuvaiheesta ohi, neidillä kun on jo sen verran kutreja. Niin ja kiitos :)
Elli

Marsvin kirjoitti...

No voi herran jestas, nyt vasta tajusin, että oltiin tänään tankkaamassa samaan aikaan! Siis jos sulla oli vihreä neuletakki päällä Espoonlahden Teboililla? Mietin pitkään mistä olit tutun näköinen, ja nyt hokasin ;-)

Laura kirjoitti...

aivan upeita, upeita pieniä vaatteita! ja totta, lastenvaatekankaat on niiiin ihania! vois itellekin surauttaa samoista kankaista vaatteita ellei ihmiset luulisi että on karannut lastentarhasta:D

Elli ja Aura kirjoitti...

marsvin: No voi että! Piti hetken miettiä, mutta olihan se minä (nyt vasta huomasin kommenttisi, joten pää raksutti että mitä minulla oli muka päällä torstaina)... Olin torstaina tankkaamassa pikaisesti matkalla kuorotreeneihin ja päällä oli vielä bloggaamaton lärpäke. Tankkasitko sinä n.s. samalla tolpalla mutta toisella puolella?

Laura: Älä muuta sano! Itsekin olen "salaa" miettinyt että mitä näistä kehtaisi tehdä itselleen. Tähän asti olen tyytynyt pukemaan tytärtä niihin :D Niin ja kiitos!
Elli

Marsvin kirjoitti...

Joo! Sulla oli tosi hieno vihreä takki ja sen takia sut huomasinkin ja sitten alkoi raksuttaa, että miten tutun näköinen :-) Olin juu, samalla tolpalla, tankkaamassa Miniäni. Höh, olis pitänyt vaan aukaista suunsa! Asutaan näköjään sitten aikalailla samoilla huudeilla?

Elli ja Aura kirjoitti...

Marsvin: Meinasin jo kirjoittaa että olitko se Minin tankkaaja, ainoa jonka muistin siltä tankkausreissulta :D Muistan että reagoin siihen että katsoit jotenkin miettiväisenä. Silloin oli tosi kauhea kiire (olin jo myöhässä), joten en sitten jäänyt sen enempää asiaa miettimään. Avaa ihmeessä suusi seuraavan kerran kuin tavataan, asutaan selvästikin lähekkäin!
Elli