lauantai 20. elokuuta 2011

Lärpäke

Kesäneule joka on valmistunut jo kesällä! Vilman ja Jatan kahden sekä lukuisten muidenkin innoittamana tein oman Whisper Cardiganin; työnimeltään lärpäke.Malli: Hannah Fettigin Whisper Cardigan, IK spring 2009 (ravelry)
Lanka: Knit Picksin Alpaca Cloud kaksinkertaisen, 148 g
Puikot: 3,5 mm ja resorissa 2,5 mm

Tulos on ihanan kevyt, mutta kuitenkin sopivasti lämmittävä. Lanka on Auran Amerikantuliaisia ja ihanan ohutta, juuri sopivaa neulottavaa myös kaksinkertaisena. Muokkauksia tein lähinnä yhdistellen muiden hyväksi havaittuja muutoksia :) Silmukoita on koko työssä vähemmän, ensimmäisestä hiha-aloituksesta tuli valtava, vaikka olin tehnyt mallitilkun. Jätin takana olevan keskisauman pois. Osaan olla joissain asioissa valtavan tarkka ja tämä sauma olisi ärsyttänyt. Resorin tein kierrettynä ja helmaan lisäsin rutkasti pituutta. Tarkempia tietoja löytyy ravelrystä.Olisi vain vielä pitänyt uskoa Jattaa ja päätellä vähän vähemmän silmukoita kaula-aukkoa varten! Neule saisi mielestäni tulla vähän enemmän eteen, nyt se on lähinnä selkäneule.Minut on jopa bongattu ja hetken mietinnän jälkeen tunnistettu tämä neule päällä :)Pingoittamiseen käytin luonnonmukaisia menetelmiä. Kastelin neuleen sadevedessä ja laitoin kuumalle rantakalliolle illalla pingoittumaan. Neule kuivui alle kahdessa tunnissa.


13 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Hurjan kaunis ja todella kauniit kuvatkin :)

ArualMaria kirjoitti...

Ihana! Mua ärsyttää kans tuossa mallissa se selän sauma - siis miksi ihmeessä tehdä sinne sellainen, kun sen voi helposti välttää... :D Ihastuttavia myös nuo metsäiset kuvat!

Tytti kirjoitti...

Kaunis on ja upean värinen!

Jatta kirjoitti...

Voi että on hieno! Kyllä tuo on sitten hyvä malli, ei ihme että olen sen neulonut kolmesti On muuten se viimeisin kuvaamatta, hupsista!
Ja tosi, tosi upeat värit sun asussa, nam!

Marsvin kirjoitti...

Bongari täällä moi :-) Se on hieno ja oli livenä vielä hienompi! Kyllä neuloja toisen neulojan vaan tunnistaa. Vaikka bensa-asemalla *tirsk*

Paula kirjoitti...

Kaunis neule, ja tosi hienot kuvat!

Elli ja Aura kirjoitti...

Kuumepöhnäisenä yritän vastailla...
Maiju: Voi kiitos! Mies on ottanut kuvat, hän aina stressaa ne harvat kerrat kun joutuu kameran taakse kun tietää että olen tarkka.

ArualMaria: No niinpä, miksi laittaa sauma kun sillä ei ole mitään merkitystä!? Olin ensin kuvitellut että jos neulominen on tarkoitettu tehtäväksi niin että yhdistyy keskeltä niin olisi varmasti joko vain neulonut yhtenä kappaleena tai sitten silmukoinut kappaleet yhteen. No, onneksi ei tarvinnut säätää! Ja suuri kiitos :)

Tytti: Kiitos :)

Jatta: Hui, olet jo ehtinyt tekemään kolme!! Mietin jo hiljaa itsekseni että jos tekisin vielä toisen, mahdollisesti mustan ja päättelisin sitten samalla vähän vähemmän silmukoita kaula-aukosta. Kiitos myös asukommenteista! Mekko on pakonomainen paniikkiostos, mutta siitä onkin tullut mielimekko.

Marsvin: Hih, kiitos! Harmittaa etten minä tunnistanut sinua. Olen yleensä hyvä tunnistamaan ihmisiä, mutta taisin olla niin kiireessä, jo stressaantunut siitä että olin jo myöhässä kuorotreeneihin ja sitten piti vielä tankatakin :D

Paula: Tuplasti kiitoksia :)
Elli

Serayna kirjoitti...

Vallan kaunis! Ja väri on niin <3

Vilma kirjoitti...

Nätti on! Ihana asukokonaisuus muutenkin. :)

Whisper on tosiaan hyvä käyttöneule. Pitäis ehkä itsekin tehdä vielä toinen, hyviksi havaituilla muokkauksilla.

Liisa kirjoitti...

Aivan ihana neuletakki!
Oon tässä salavihkaa vasta alkanut lueskella tein blogia, on kovasti kaikkia ihania juttuja!
Sen kunniaksi laitoin heti aurinkoisuuspalkinnon blogiini. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kuvat sammaleisessa metsässä. Neule on ylläsi kaunis. <3
Maaria

Elli ja Aura kirjoitti...

Hui, täällähän oli monta uutta kommenttia :)

Serayna: Kiitos! Ihmettelen välillä miksi neulon niin harvoin vihreätä, vaikka se onkin (yksi) lempiväreistäni. Ehkä siksi että minut on "leimattu" vihreäksi ;)

Vilma: Suuri kiitos :) Täälläkin tuo toisen tekeminen muhii edelleen. Musta tai harmaa ehkä vaihteeksi.

Liisa: Voi, kiitos! Toivottavasti viihdyt jatkossakin ja kiitos tunnuksesta :)

Maaria: Kuvat on otettu miehen suvun mökillä. Kiitos :)
Elli

millibaari kirjoitti...

Ihanan värinen neule!!