lauantai 8. lokakuuta 2011

Kesämuistoja

Kesä tuli ja meni. Osa kesästä meni pienoisessa "kohta takaisin töihin" -stressissä, mutta onneksi siitä osattiin nauttiakin. Frejan mielestä merivesi oli lämmintä.Alkukesästä ompelin Frejalle hyväksi todetulla kaavalla riikinkukkomekon.Kankaat ovat Ikasyriltä ja napit Karnaluksista. Riikinkukon malli on taas Ottobre 1/2011 lehdestä. Tämän mekon aplikaatio on elämäni toinen, harjoittelin ensin halvalla puuvillakankaalla, ja pakko sanoa että olen yllättynyt miten hyvin onnistui oikeilla apuvälineillä. Riikinkukko on liimattu Vliesofix liimakankaalla, jossa on kummallakin puolella liimaa, ei siis tarvitse hermoilla josko kuvio pysyy paikallaan. Tukena käytin sitten vielä irti revittävää tukikangasta. Nämä tarvikkeet löysin pitkän etsinnän jälkeen Espoossa sijaitsevasta Tilkku Puodista.Freja sai isoisotädiltään kastelukannun.Sadesäälläkin piti päästä kylpemään. Neiti siis kiipesi ammeeseen sadevaatteet päällä ;)Frejakin pääsi kokeilemaan kajakkia.Sen kuinka kauan kesästä on jo aikaa huomaa parhaiten kuvista jotka esittävät Frejaa. Freja on nimittäin nykyään jo aika iso tyttö. Aloitti elokuun alussa päiväkodin ja oppi samalla syömään ihan itse. On innokas hyppijä, tosin vasta toinen jalka nousee maasta (toisesta jää varpaat maahan). Kuvassa myös yksi lukuisista ommelluista paidoista. Kangas on Eurokankaan palalaarista ja kaava kovasti muokattu, alunperin Ottobrestä.
Alla olevassa kuvassa on myös minun ompelemat tunika (kangas Ikasyr ja kaava Ottobre 4/2011) ja housut (kangas Eurokankaasta ja kaava oma).Freja "osaa" siis myös itse pukea päälle. Laulaa, tanssii ja puhuu jo neljän sanan lauseita. Puhetta tulee tällä hektellä koko ajan, aina ei vain oikein ehdi ymmärtää mitä neitokainen tarkoittaa. Itse olen tällä hetkellä yksin kotona syksyn toisessa kuumeessa. Tämä bloggaus tehtiin särkylääkkeen voimin, nyt vaakataso taitaa kutsua, vaikka olisi niin paljon muuta tekemistä.

9 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Suloinen Freija! Hymyilyttää jokaisesta tuo kuvasta välittyvä elämänilo ja riemu. :) Tosi kivoja vaatteita oot tehnyt Freijalle.

Paranemisia!

Vilma kirjoitti...

Niin ja anteeksi väärinkirjoitettu nimi. Tietysti piti olla Freja, ilman iitä.

Maiju kirjoitti...

Miten ihania kuvia :) Tokaisin joku ilta miehelle, että jokaisessa kodissa pitäisi olla yksi 1-vuotias. Pysyisi isot murheet ja hampaankiristykset loitolla, kun seuraa tuollaisen touhotusta... Mutta että neljän sanan lauseita, huh! Paljonkos neidillä olikaan tarkkaan ottaen sitä ikää..?

Elli ja Aura kirjoitti...

Vilma: Hih, kiitos :) Kovin kohta teilläkin on samanlaisia iloja! Vinkiksi että lastenvaatteiden ompelemiseen jää koukkuun ;) Ja ei haittaa että nimi meni väärin, et ole ensimmäinen etkä varmasti viimeinenkään!

Maiju: Kiitos :) On kyllä ihan totta että noissa riittää energia ja touhotusta. Tosin meillä on ollut vähän liikaa kränää flunssan, poskihampaiden, vauvaroko ja lähtevien kynsien (enterorokon jälkimaininkia) takia :( Neljän sanan lauseita tulee vaan harvakseltaan, kahden ja kolmen sanan yhdistelmiä käytetään koko ajan. Freja täyttää siis 14.10 1½ vuotta. On siis aikamoinen räpätäti :D
Elli

joko kirjoitti...

ihania kesämuistoja. tuo riikinkukkomekko on suloinen!

Maiju kirjoitti...

Muistelinkin, että tosi lähellä Freja on meidän Pottusen ikää, vain pari viikkoa vanhempi. Tuntuu hassulta, että toinen on sanoissaan jo noin runsas :) Pottu kyllä selittää koko ajan hirmuisesti jotain, mutta oikeita sanoja tulee harvemmin, ensimmäinen tavu sanoista löytyy. :D

Onhan niitä kränäilyhetkiä taatusti lasten kuin lastenkin kanssa, mutta ne hetket, kun kaikki on mallillaan antavatkin sitten monikertaisesti takisin :)

ArualMaria kirjoitti...

Kivoja kesätunnelmia. Ja nättejä ompeluksia; tykkään erityisesti tuosta riikinkukosta. :) Toivottavasti flunssa menee pian ohi. Täälläkin sairastellaan...

ColibriDreams kirjoitti...

Voi miten suloisia kuvia Frejasta!
Tuo riikinkukkomekkoon aivan ihana.

ompu kirjoitti...

Heh, mun suosikkikuva on kyllä toi missä Freja kylpee kurahaalarit päällä :) Mainio! Ja vain ihan ikkupikkuisen äitinsä näköinen vipeltäjä! :O

ps. olen hieman kateellinen kädentaidoistanne - siitäkin huolimatta et en ite yhtään tykkää käsitöistä :D