torstai 6. joulukuuta 2012

Syksyinen kiepsautus

Tällä kertaa tarpeena oli kietaisuneule, jonka valmistukseen ei menisi aiva liian kauaa. Valitisin kohteeksi Ullan Huldan takin, joka olisi sopivan aivotonta neulottavaa.


Malli: Huldan takki, Ulla 2/2011
Lanka: SMC Select: Highland Alpaca Fino, 220g (ravelry)
Puikot: 5 mm

Seurasin ohjetta orjallisesti, koska mielestäni siinä ei ollut mitään muutettavaa. Ohje oli hauska, koska sekä helmassa että hihansuissa oli joitain satunnaisia kierroksia aina oikeaa. 


Langan ostin Tallinnasta Karnaluksista, varmuuden vuoksi 500 g, että varmasti riittää! No tästä saan toisenkin villatakin. :) Värinä taas ihanan täydellistä harmaata!

Lanka on ihanan kevyttä ja pehmeää, 50 g kerässä on jopa 250 m lankaa. Puikkosuosituksena taitaa olla 3,5-4 mm, mutta neulepinnasta tuli aivan tasaista myös isommilla puikoilla. Varmaan johtuu siitä että langassa ei juurikaan ole kiertoa.



Tämä kiepasutusneule on käytännöllinen talven kylmissä, kun sen voi vain vetäistä päälle. En ennestään omistanut tällaista ja voi olla että niitä on saatava lisää ;)


Neule taisi valmistua jo ennen kesää ja seuraavasta kuvasta näkyykin, että neule on jo ollut ahkerassa käytössä. Vähän taitaa lanka kärsiä käytöstä, mutta ei mitenkään pahasti jos katsotaan langan hintaa. Taisi 10 kerää maksaa kokonaiset 30€.


Tällä hetkellä on suurimmaksi osasta ajasta meneillään tonttupaja, mutta sen jälkeen taas jotain omaa.

6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Ihana takki! Juuri tuollaisia kauniita ja rentoja neuleita tulee käytettyä eniten.

Tuija kirjoitti...

Edellinen sanoi juuri ne alkusanat, jotka olivat kielenpäällä, joten sanon, että mahtavan mainio takki! :) Ja todella täydellinen harmaa. Tykkään.

Anne-Mari kirjoitti...

Tosi kaunis ja uskomattoman kevyt neule!

Tess kirjoitti...

Oi joi, aivan ihana neule. Tuollainen pitäisi ehdottomasti tehdä itsellekin. On niin rennon ja nätin näköinen kääriytymistakki :)

Lilja kirjoitti...

<3! Kiva lärpäke ja söpö sisko!

Satu kirjoitti...

Onpas kiva takki ja sopii sulle hyvin! Tämä ohje täytyy muistaa.